Eskişehire 52 Yeni Fabrika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyete geçen 52 fabrikanın resmi açılışını yaptı. Türkiye’nin, HAİER’in Avrupa’daki en büyük üretim ve ihracat merkezi konumuna geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir.

Erdoğan, Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’ni yıl sonunda tamamlayarak sanayicilerin hizmetine sunacakları müjdesini de verdi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAİER Beyaz Eşya Fabrikası ve Eskişehir OSB’de faaliyete geçen 52 yeni fabrika ile altyapı yatırımlarının resmi açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, hedeflerinin; güçlü potansiyele sahip Eskişehir’i ve Türkiye’yi dünyada hak ettiği yere getirmek olduğunu belirten Erdoğan, toplam 1 milyar 617 milyon lira yatırım değerine sahip bu fabrikalara ve altyapı yatırımlarına büyük ve güçlü Türkiye yolunda atılmış yeni adımlar olarak baktıklarını söyledi.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ

Dünyanın en büyük elektrikli ev aletleri üreticisi HAİER’in yatırım tutarı 850 milyon lirayı bulacak, beyaz eşya fabrikasının resmi açılışının yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Firma, bulaşık ve kurutma makinesi yatırımı için de güvenli liman olarak Türkiye’yi seçti. Yatırım değeri 400 milyon lirayı bulan 44 bin metrekare kapalı alanda kurulu, hemen önümüzdeki kurutma makinesi fabrikası, üretime başladı. Bu tesis tam kapasiteyle çalıştığında yılda 1,5 milyon kurutma makinesi üretecek ve 900 kişiye istihdam sağlayacak. Şu an yapım aşamasında olan 450 milyon liralık bulaşık makinesi fabrikasında da çalışmalar süratle devam ediyor.” diye konuştu. 

 

ÜRETİM VE İHRACAT MERKEZİ

Bulaşık makinesi fabrikasında 750 kişinin çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 35 bin metrekare kapalı alanıyla haziranda faaliyete geçeceğini bildirdi. Bu yatırımlarla Türkiye’nin, HAİER'in Avrupa'daki en büyük üretim ve ihracat merkezi konumuna geldiğini söyleyen Erdoğan, “Türk ekonomisine güvenin bir işareti olarak, görmüş olduğum bu yatırım için firmanın yöneticilerine şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenen herkes kazanmaya devam edecektir.” dedi.

 

ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTIRIYORUZ

Erdoğan, HAİER ile salgının zorlayıcı şartlarına aldırış etmeden Eskişehir OSB’de son dönemde üretime geçen 52 fabrikanın resmi açılışını yaptıklarını belirterek, “Yatırımlarımızın toplam değeri de 639 milyon lirayı buluyor. Otomotivden makineye, gıdadan kimyaya farklı sektörlerde gerçekleştirilen bu yatırımlarla birlikte birçok alanda ithal ettiğimiz ürünleri ikame ediyoruz. Tarım makinalarından fiber optik parçalara, helikopter parçalarından otomotiv yedek parçasına üretim kapasitemizi artırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BİÇİLMİŞ KAFTAN

Türkiye’nin artık geçmişte esamesi dahi okunmayan teknolojileri üretir hale geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Attığımız yeni adımlarla bu kapasiteyi her geçen gün perçinliyoruz. Bugünkü yatırımlarımız da aynı amaca hizmet ediyor. Bu yatırımlar için Eskişehir’in seçilmiş olması da fevkalade isabetlidir. Eskişehir, bir asrı aşan sanayileşme kültürü, kaliteli sanayi altyapısı, ulaşım ağlarının merkezinde yer alması ve nitelikli iş gücüyle yatırımlar için biçilmiş kaftandır.” diye konuştu.

 

43 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Eskişehir Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde 554 parselde 43 bin kişiye istihdam sağlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm parsellerdeki fabrika inşaatlarının tamamlanması ve Türkiye'mize güvenen müteşebbislerimizin yatırımlarıyla bu sayı 57 bine ulaşacak. Yine bugün açılışını yaptığımız 128 milyon lira değere sahip yatırımlarla Eskişehir Merkez Organize Sanayi Bölgemiz yeni bağlantı yollarına ve altyapı imkanlarına kavuştu.” dedi.

 

SANAYİCİYE MÜJDE

Son 19 yılda Türkiye'ye bu katkıları yapan Eskişehir’i hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını söyleyen Erdoğan, “Hükümetlerimiz döneminde Eskişehir'e yaptığımız yatırım 30 milyar lirayı aştı. Eskişehir'i diğer alanlar yanında sanayi kapasitesi bakımından da zirveye çıkarmak için çok büyük çaplı yatırımlar yaptık.” dedi.

 

Sanayicilere bir müjde vermeyi de özellikle arzuladığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’ni yıl sonunda tamamlayarak sanayicilerin hizmetine sunacaklarını söyledi.

 

Eskişehir OSB’deki HAİER Fabrikası’nın bahçesinde yapılan açılış töreninde HAİER Avrupa CEO'su Yannick Fierling, şirketin Eskişehir’deki yatırımları hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından Fierling, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seramik üstüne işlenmiş nar figürü hediye etti.

 

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti Eskişehir milletvekilleri ile bazı illerin milletvekilleri, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli de katıldı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3