Türk Telekom, Uluslararası Bulut Güvenlik Birliği'ne Katılan İlk Türk Şirketi Oldu

Bulut bilişimi çözümlerinde en üst düzeyde güvenliğin sağlanması amacıyla kurulan uluslararası Bulut Güvenlik Birliği'ne Türkiye'den katılan ilk şirket Türk Telekom oldu.

Türkiye'nin  iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, bulut bilişim endüstrisinin  kuruluşu olan Bulut Güvenlik Birliği'ne (Cloud Security Alliance - CSA) üye oldu.
Bulut Güvenlik Birliği, online etkinlikler ve birlik üyesi kuruluşlar aracılığıyla bu alanda sektör için güncel bilgi paylaşımına olanak sağlıyor ve üyelerine özel 'Bulutta Güvenlik' eğitimleri düzenliyor. Bulut bilişimde güvenlik standartlarının yükseltilmesine yönelik Ar-Ge çalışmaları da yürüten birlik, web sitesi, sektörel bloglar, gazeteler ve sosyal medya aracılığıyla bulut ekosistemini bilgilendiriyor.
Bulut bilişimde güvenliğin sağlanması, bu alanda sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimlerin sunulması ve bilgilerin tüm sektörce paylaşılması için kâr amacı gütmeden çalışan Bulut Güvenlik Birliği, bu alanda çözüm geliştiren sektör şirketlerinden ve konuyla ilgili kuruluşlardan oluşan 130’dan fazla üyeye sahip. Birlik, bulut bilişim dünyasının ortak platformu olarak 2008 yılında faaliyete geçti.
Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom'un Bulut Güvenlik Birliği’ne Türkiye'den katılan ilk kuruluş olduğuna dikkat çekerek: "Türk Telekom olarak 'BuluTT' çatısı altında topladığımız yenilikçi bulut bilişim çözümlerimizle her sektörde ve her ölçekte işletmenin ihtiyaçlarına yanıt verebiliyoruz. Bulut Güvenlik Birliği’ne katılımımız, en gelişmiş bulut bilişim çözümlerini sunabilme gücümüzün ve bu alanda Türkiye’deki liderliğimizin de güçlü bir yansıması."  dedi.
 
İçerik Yanı Reklam 2