8. Aroma Akseki Dağ Koşusu şampiyonları ağırladı

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Aroma’nın katkılarıyla gerçekleşen “8. Aroma Akseki Dağ Koşusu” Antalya’nın Akseki ilçesinde yapıldı.

8. Aroma Akseki Dağ Koşusu, Genç Kadınlar, Genç Erkekler, Büyük Kadınlar ve Büyük Erkekler olmak üzere dört kategoride toplam 202 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. 

Sporcular ve halkın yoğun ilgi gösterdiği organizasyon, şampiyonanın ilk koşusu Genç Kadınlar kategorisinde Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ege Duruk tarafından tabanca atışı ile başlatıldı. Organizasyonda Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Aroma Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ve Akseki’den çok sayıda protokol mensubu yer aldı. Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, organizasyona sponsorluk yapan Duruk ailesine teşekkür etti. 

Akseki'de geleneksel hale gelen Akseki Aroma Dağ koşularının Akseki için büyük bir gurur kaynağı olduğuna değinen Beşikci, "Bu koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dinletecekler" dedi. Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk ise şampiyonayı uluslararası hale getirmek için yürütülecek çalışmalara destek olacaklarını dile getirdi. Duruk, "Spora ve gençliğe vermiş olduğumuz destekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Geleneksel hale gelen bu koşunun devam etmesi için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi. 

Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında derece alan birçok başarılı sporcunun katıldığı, dört ayrı kategoride gerçekleşen yarışlar, heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu. 

4050 metre koşulan Genç Kadınlar kategorisinde Kayseri’den katılan Burcu Subatan 18:59’luk derecesiyle birinci olurken, Ağrı’dan katılan Fatma Demir 19:15 ile ikinci, 19:20’lik derecesi ile Diyarbakır’dan katılan Gülistan Bekmez üçüncü oldu. Dördüncü sıranın sahibi ise 19:31’lik derecesi ile Ankara’dan Ekin Esra Kalır oldu. 

8100 metre koşulan Genç Erkekler kategorisinde, Bitlis’ten katılan Ferhat Bozkurt 33:32’lik dereceiyle birinci oldu. Kars’tan katılan Kemal Yıldırım 33:49’luk derecesiyle ikinci olurken, Ağrı’dan karılan Abdullah Yorulmaz 33:56’lık derecesiyle üçüncü oldu. Dördüncü sporcu ise 33:59’luk derecesiyle Karaman’dan katılan Mustafa Göksel oldu. 

8100 metre koşulan Büyük Kadınlar kategorisinde, Afyonkarahisar’dan katılan Burcu Büyükbezgin 39:45’lik derecesiyle birinci olurken, Erzurum’dan katılan Tubay Erdal 40:42’lik derecesiyle ikinci, Diyarbakır’dan katılan Remziye Temel 41:06’lık derecesiyle üçüncü oldu. Bursa’dan katılan Duygu Turgut Boyan ise 41:21’lik derecesiyle dördüncü sırada yer aldı. 

11900 metre koşulan Büyük Erkekler kategorisinde ise Aksaray’dan Ayhan Sağlam 52:08’lik derecesiyle birincilik ipini göğüsledi. Mardin’den Ömer Alkanoğlu 52:46’lık derecesiyle ikinci olurken, Afyonkarahisar’dan Süleyman Büyükbezgin 53:41’lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı. Dördüncülük ise 53:57’lik derecesiyle Erzurum’dan Üzeyir Söylemez’in oldu. 

Her kategoride dereceye giren sporcuları Atletizm Federasyonu madalya ile, organizasyon sponsoru Aroma ise Cumhuriyet Altını ve başarı belgesiyle ödüllendirdi. Ayrıca yarışmaya katılan her sporcuya Aroma tarafından katılım belgesi verildi. 

Bu yarışta dereceye girerek Türkiye Dağ Koşusu Milli Takımı’na seçilen sporcular, 15 Ağustos Cumartesi günü, Romanya’da düzenlenecek Balkan Dağ Koşuları Şampiyonası’nda ve 16 Eylül Çarşamba günü İngiltere’de yapılacak olan Dünya Dağ Koşuları Şampiyonası’nda mücadele edecek ve ülkemizi temsil edecekler.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3