Adanali Çiftçiye Yagis Engeli

Adana nin Ceyhan ilçesinde asiri yagislar sonucu bugday ekili yaklasik bin dekarlik tarim alani sular altinda kaldi. Üçdut-Yesilova köy yolu da yagan yagmur ve drenaj kanallarindan tasan yagmur suyu nedeniyle ulasima kapandi.

Adana nin Ceyhan ilçesinde asiri yagislar sonucu bugday ekili yaklasik bin dekarlik tarim alani sular altinda kaldi.

Üçdut-Yesilova köy yolu da yagan yagmur ve drenaj kanallarindan tasan yagmur suyu nedeniyle ulasima kapandi.

Ceyhan ilçesine bagli Çukurkamis köyündeki üreticiler, asiri yagisla birlikte Çukurova Tarim Isletmesi Müdürlügü ne bagli yaklasik 45 bin dekarlik arazinin çevresindeki drenaj kanallarinin yeterince temizlenmemesi ve büzlerin küçük olmasi nedeniyle tasan sularin bugday ekili arazilerini sular altinda biraktigini belirterek, yetkililerden yardim beklediklerini ifade ettiler. Halil Kavut, Devlet Su Isleri yetkililerinin sadece tarim açik cezaevinin bulundugu bölgedeki 500 metrelik drenaj kanalini temizledigini söyleyerek,  Köylülerin tarlalarini çevreleyen yaklasik 2 kilometrelik kisim ise yeterince temizlenmedi. Bu yüzden TIGEM arazilerinden gelen suyun tamami drenaj kanalina aktarilmis. Ancak bu kanalda yetersiz olunca bütün ekili arazilerimiz sular altinda kaldi  dedi.

Kavut, Tumlu köyü muhtari vasitasiyla dilekçe ile yetkililere basvurduklarini ancak bir çözüm bulunmadigini ifade ederek,  Geçen yil da ayni seyleri yasadik. Bu sene su taskini nedeniyle bugdaylarimizi ikinci defa ektik, yine sular altinda kaldi. Yaklasik bin dekarlik ekili alan sular altinda kaldi. En az 150-200 bin TL civarinda zararimiz var. Yetkililerden destek bekliyoruz  diye konustu.

Çiftçilerden Hikmet Kara ise, drenaj kanallarinin temizlendikten sonra Ceyhan Nehri ne akitilmasi halinde her sene yasanan bu sikintilarin sona erecegini ifade ederek,  Bir an önce bu kanallar temizlenerek Ceyhan Nehri ne akitilmalidir  dedi. 

İçerik Yanı Reklam 1