Anadolu Ajansı Kadın Dostu Örnek İş Yeri seçildi

Anadolu Ajansı, Hak-İş'in Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi kapsamında "kadın dostu örnek iş yeri" seçildi.

Proje kapsamında seçilen işletmelere sertifikalarının verilmesi dolayısıyla Ankara'da bir otelde düzenlenen törene, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanı İsmail Akbıyık ile davetliler katıldı.

Arslan, törenin açılışında, Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi kapsamında konfederasyonlarına üye sendikaların örgütlü olduğu 20 işletmenin rastgele seçildiğini belirtti. Toplamda 251 kadın çalışan ve 20 insan kaynakları temsilcisiyle yüz yüze görüşüldüğünü, durum tespit formu doldurulduğunu ve çalışma ortamlarının yerinde gözlendiğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Yapılan değerlendirmelerin ardından 5 işletme, 50 puan barajını aşarak 'kadın dostu örnek iş yeri' sertifikası almaya hak kazandı. Bu mütevazi bir proje ama biz bunu bir Türkiye projesi haline getirebilmeliyiz. Projenin sürüdürülebilir olduğunu düşünüyoruz. Çünkü proje Hak-İş'e özgü ve finansmanı tamamen konfederasyonumuz tarafından karşılandı."

Konuşmanın ardından, "kadın dostu örnek iş yeri" seçilen Medya-İş'in örgütlü olduğu AA, Hizmet İş'in örgütlü olduğu Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Öz Büro İş'in örgütlü bulunduğu İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Öz İplik İş'in örgütlü olduğu Rest Temizlik Ürünleri ile Öz-Ak Tekstil'e sertifikaları verildi.

AA adına sertifikayı alan Proje Yönetim Müdürü Nezahat Kocabıyık, medya sektörünün 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verdiğini belirtti.

Bu sektörün kadınlar için zorluğuna işaret eden Kocabıyık, "Bir eş, iki çocuk annesi ve bir yönetici olarak AA'nın bu noktada bize verdiği değerin şahidiyim. Anadolu Ajansının kadın istihdamı ve kadınların çalışma koşullarını iyileştirmeye yönelik adımlarının bütün sektörlere ve tüm iş yerlerine örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1