Bartin Irmagi ni turizme kazandirma projesi

"Bartin Irmagi ve Yakin Çevresinin Peyzaj Odakli Turizme Kazandirilmasi Projesi" Akademik Öneriler Bölümü Tamamlandi

Bartin irmaginin ekolojik potansiyelinin degerlendirilmesi, kayiplarin onarimi ve rehabilitasyonu ile kentle bütünlestirilmesi ve kentin önemli turizm merkezi olmasi için Prof. Dr. Oguz YILMAZ, Yrd. Doç. Dr. Gül GÜNES, Prof. Dr. Mehmet SABAZ, Yrd. Doç. Dr. Mustafa ARTAR, Ar. Gör. Sevgi GÖRMÜS, Dr. Gaye ÇULCUOGLU, Dr. Deniz ALTAY, Yrd. Doç. Dr. Osman UZUN, Prof. Dr. Tanay Birisçi YILDIRIM, Doç. Dr. Hayriye ESBAH, Dr. Ömer Lütfi GÜLKAL, TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi Genel Sekreteri Redife KOLÇAK, TMMOB Peyzaj Mimarlari Odasi Ozan YILMAZ'dan olusan heyetin çalismalarini tamamladigini Vali Isa KÜÇÜK kamuoyuyla paylasti.

 

Bartin Belediyesi, Bartin Üniversitesi, DSI 233. Sube Müdürlügü, Il Çevre ve Orman Müdürlügü, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ve Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlügünün destek verdigi projenin Kent Parki, Expo - Fuar - Teknopark Alani, Arboretum - Botanik Parki, Turizm Alani, Günübirlik Rekreasyon Alani ve Organik Tarim Parki alanindan olustugunu söyleyen Vali Isa KÜÇÜK “Projenin, peyzaj karekterini belirlemek amaciyla peyzaj degerlerini ve özellikleri ortaya koyacagini, potansiyeli belirleyecegini, alan kullaniminin planlandigini, idari - ekonomik - sosyal - ekolojik peyzaj yönetimi ile peyzaj tasarimini planlandigini” belirtti.

Vali Isa KÜÇÜK akadamisyenlerin “Günümüz kentlerinin en çok gözden kaçan oysa en önemli sorunlarindan biri kentin kendisine ait kimlik arayisi ve yoksunlugudur. Bu arayisin belirtileri büyük küçük her kentin gelisim süreci boyunca kendini göstermekte ancak dogru algilanip yönlendirilmedigi için net bir tanima ulasamamaktadir. Ülkemizde çogu kentlerimizin aslinda tanimlanabilir bir kimlige sahip olmadiklarini görmek mümkündür. Bunun en ciddi nedenlerinden biri gerek fiziksel gerek sosyo ekonomik anlamda kentin gelisiminden sorumlu olan karar verme mekanizmalarinin bu sorunun farkinda olmadigini gerçegidir.” görüsüne de yer verdigi açiklamasinda, gerek debisi ve akis hizi gerekse çevresinde dogal peyzaj ile önemli bir kaynak oldugunu, projenin hayata geçirildiginde Altinirmak - Gümüsdeniz Turlarinin baslangiç noktasi olup, sandal gezileri ile motor, kürek ve su bisikleti gibi aktivitelere olanak saglanacagini ifade etti.


Bu konuda tüm Bartinlilarin görüs ve düsüncelerini yürütülmekte olan çalismaya yansitmaya imkan ve vakit vardir. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili olarak son degerlendirme toplantisi yapilacak ve Bartin'in görüsleri olarak proje DSI Genel Müdürlügüne sunulacaktir. Sira düsüncelerimizi hayata geçirmeye gelmistir diyen Vali Isa KÜÇÜK, Bartin 2023 Stratejik Amaçlar ve Il Gelisme Planinda turizmde cazibe merkezi olmus bir Bartin'i amaçladiklarini vurgulayarak, Bartin'in bu proje ile turizm alaninda marka olusturmada önemli bir mesafe katedecegini belirtti.

 

Kaynak : Bartin Valiligi

İçerik Yanı Reklam 3