BAYBURT TA AGAÇLANDIRMA PROJESI BASLATILDI.

BAYBURT TA GENIS ÇAPLI AGAÇLANDIRMA PROJESI BASLATILDI.

Cumhuriyet Bassavciligi Koruma Kurulu Baskanligi koordinatörlügünde,  sosyal sorumluluk görevi kapsaminda 2011 yili ilkbahar döneminde basta koruma kurulu üyelerinin temsil ettikleri kurumlar olmak üzere; diger kamu kurumlarinin, sivil toplum kuruluslarinin ve vatandaslarin destegi ile Bayburt Ili Sehir Merkezi ve çevresinde genis katilimli bir agaçlandirma çalismasi baslatilmistir.
             Projenin ilk ayagi Valilik Makaminda projeyi yürütecek olan kurum temsilcilerinin katilimiyla yapilan bir toplanti ile basladi.
             Projenin amaci; Bayburt’ta agaçlandirma çalismasi baslatilarak, daha yesil bir çevre olusturmak, çevre kirliligini azaltmak, ekolojik duyarliligi artirmak, gelecege iyi bir dünya birakmak, bol oksijenli bir Bayburt ilinde yasam kalitesinin yükseltilmesine katki saglamaktir.
             Bir konusma yaparak proje hakkinda bilgi veren Cumhuriyet Bassavcisi Ilhan Ocak sunlari söyledi.
             “Denetimli Serbestlik Sube Müdürlügü tarafindan Bayburt koruma Kurulu Baskanligi olarak 2011 yili ilkbahar döneminde sosyal sorumluluk kapsaminda basta korumu kurulu üyelerinin temsil ettikleri kurumlar olmak üzere diger kamu kurumlarinin, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaslarin destegi ile genis katilimli bir agaçlandirma hareketi baslatilacaktir.
             Agaçlandirma çalismasi ilk önce tüm kamu kurum ve kuruluslarinin ortak katilimi ile sölen seklinde baslayacak. Devam eden günlerde de agaç dikiminin devam ettirilmesini saglamak amaci ile tüm kamu kurumlarinin kendilerine uygun olarak gördügü günlerde kurum bazinda agaç dikimi yapilmasi saglanacaktir. Böylece agaç dikimi sadece bir günle sinirli kalmayacak devamlilik ve islevlik kazandirilacaktir. Bayburt ilinde yasayan her vatandasa 1 adet fidan teslim edilecek ve bu fidanin dikim ve bakiminin yapilmasi hedeflenecektir.
             Bundan sonra, her yil ilkbahar mevsiminde benzer agaçlandirma çalismalarinin yapilmasini saglamak amaci ile Bayburt Belediyesi Baskanliginin öncülügünde ilgili kurumlarin destegi alinmak suretiyle agaçlandirma çalismasi yapilmasini, daha önceden de agaçlandirilan alanlarin bakim ve korunmasini ve bu çalismalarin festival niteligi kazandirilarak geleneksel hale getirilmesi amaçlanmaktadir.”dedi.
             Proje hakkindaki düsüncelerini dile getiren Valimiz Sayin Kerem Al; “Güzel bir hizmet için bir araya geldiklerini, daha yesil ve daha yasanilabilir Bayburt için is birligi ve el birligiyle bu projeyi yürütmeye çalisacaklarini belirterek, Bassavciligimizin gözetiminde yapilacak olan bu projenin çevre bilincinin olusturulmasina katki saglayacagina inaniyorum. Bu günkü toplantinin amaci, bu projenin sadece agaç dikmek olmadigini, çevre bilincinin ve agaçlandirma bilincinin olusturulmasi adina bir takim baska etkinliklerinde yapilacagini beyan ederek; Proje 32000 fidan 32000 insan Bayburt’un her bir insanina bir fidan dikme görevi düsüyor. Fakat Il Çevre ve Orman Müdürü Alpaslan Katircinin bu yil 450 bin fidan dikeceklerini belirtmesi üzerine; 32 bin insana 32 bin fidanin az olacagi kantindeyim. Ilerleyen günlerde bu sayi 32 Bin insana 320 bin fidan olarak genisletilebilir. Böylelikle her Bayburtluya 10 adet fidan dikmek ve diktikleri bu fidanlari bakip korumak düsüyor. Diyerek sözlerini tamamladi
             Projeyi yürütecek ve katki saglayacak Kurum ve Kuruluslar:
             Bayburt Valiligi,
             Bayburt Koruma Kurulu Baskanligi ve Koruma Kurulu Üyeleri,
             Bayburt Belediyesi,
             Bayburt Üniversitesi,
             Il Çevre ve Orman Müdürlügü,
             Il Emniyet Müdürlügü ve PMY Okulu Müdürlügü,
             Il Jandarma Komutanligi, Bayburt Üniversitesi,
             Il Özel Idare Genel Sekreterligi
             DSI Sube Müdürlügü,
             Sivil Toplum Kuruluslari,
             TEMA Vakfi
             Medya kuruluslari
             T.C. Ziraat Bankasi,
             T.Halk Bankasi,
             Vakifbank,
             Is Bankasi
             ve tüm Bayburt halki

 

Kaynak : Bayburt Valiligi

İçerik Yanı Reklam 1