Duma'ya vakum bombalı saldırı: 20 ölü

Esed güçlerine ait savaş uçaklarının Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma ilçesine vakum bombasıyla düzenlediği hava saldırısında 20 kişi öldü, 150 kişi de yaralandı.

Esed güçlerine ait savaş uçağının başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesinde yerleşim yerini Vakum bombasıyla saldırması sonucu 20 kişinin öldüğü 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Duma'daki sahra hastane kaynaklarından edindiği bilgiye göre, orduya ait savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma ilçesine 5 vakum bombasıyla saldırdı.

Söz konusu ilçeye düzenlenen vakum bombalı saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20 kişinin öldüğü 150 kişinin de yaralandığını belirten kaynaklar, yaralıların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ve bazı yaralıların durumunun da ağır olduğunu kaydetti.

Duma'da katliamlar devam ediyor

Bu arada Duma'daki yerel aktivistlerden Yusuf El Bustani, rejim güçlerinin Duma bölgesine düzenlediği hava saldırısında çok sayıda yerleşim yerlerinin yıkıldığını ve sivil savunma ekiplerinin de yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralı çıkarttığını dile getirdi. 

Savaş uçaklarının ilçeyi "5 vakum bombasıyla saldırdığına" değinen Bustani, "Rejim güçleri, Suriye'de devrimin yıl dönümünde Duma'ya füze ve roket yağdırdı. İki günden bu yana ilçede katliamlar gerçekleştiriyor." dedi.

Bombalanan bölgede büyük maddi hasarın meydana geldiğini ifade eden Bustani, yıkılan ev ve iş yerlerinin enkazında ağır iş makineleri yardımıyla ölü ve yaralıların enkaz altında çıkartıldığını vurguladı.

Öte yanda Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Esed güçlerinin Duma'ya gerçekleştirdiği hava saldırısında 20 kişinin öldüğünü ve 150 kişinin de yaralandığını doğrulayarak olayı "Katliam" olarak niteledi. 

Muhabir: Halit Süleyman

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2