Konyada Model Fabrika Dönemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Model Fabrikanın yalın üretim ve dijital dönüşüme yönelik işletmelere rehberlik ettiğini belirterek, “12 milyon liralık yatırımla kurulan bu tesiste işletmeler deneyimleyerek öğreniyor ve mentorlar eşliğinde öğrendiklerini uygulamaya dönüştürüyor.

Bakan Varank, Konya Ticaret Odası (KTO) Meslek Edindirme Merkezi'nde, Konya Model Fabrika ve OSB 5. Kısım Altyapılarının açılışını yaptı. Buradaki konuşmasında, büyük çaplı yatırımlarla kentin başarı grafiğinin sürekli yükseliş halinde olduğunu belirten Varank, “Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Model Fabrika, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi ve Akıllı Teknolojiler Merkezi ile Konya OSB'deki çeşitli altyapı yatırımlarının hayırlı olmasını diliyorum. Fabrika, Dış Ticaret Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile sanayi ve teknoloji ekosistemine dair önemli boşlukları dolduruyor.” ifadelerini kullandı.

 

12 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Konya Model Fabrikanın yalın üretim ve dijital dönüşüme yönelik işletmelere rehberlik ettiğini anlatan Varank, “12 milyon liralık yatırımla kurulan bu tesiste işletmeler deneyimleyerek öğreniyor ve mentorlar eşliğinde öğrendiklerini uygulamaya dönüştürüyor. Şu an itibarıyla bu model fabrikada 13 firmaya öğren dönüş, 33 firmaya eğitim ve danışmanlık, 47 firmaya da teknik teşhis ve tanı hizmeti sunuldu. İnşallah Model Fabrika'nın çalışmaları ve firmalarımızın gayretiyle bu sayılar önümüzdeki dönemde daha da artacak.” dedi. 

 

KTO EĞİTİM MERKEZİ

KTO Eğitim Merkezi'nin de ekosistemin eğitim ayağını güçlendirdiğine dikkati çeken Varank, 9,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 21 bin metrekarelik eğitim kampüsünde 16 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, konferans ve seminer salonları ile 196 kişi kapasiteli konaklama merkezinin bulunduğunu söyledi.

 

DIŞ TİCARET

Bakan Varank, Dış Ticaret Merkezinin, bölgenin ihracat kapasitesini ve pazarını artırmak amacıyla kurulduğunu anlatarak, “Burada ihracat yapmak isteyen firmalara hedef müşteri, pazar, yurt dışı tedarikçi, sektör detayları gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri sunuluyor.” diye konuştu. 

 

AKILLI TEKNOLOJİLER

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde tarım makinesi üreticilerinin tarım 4.0'a adaptasyonunu sağlayarak uluslararası arenada daha rekabetçi hale gelebilmelerini hedeflediklerini belirten Varank, “Bu merkezde üniversite sanayi iş birliğinde geliştirilecek projeler ile bir taraftan teknolojik kazanım elde edilirken diğer yandan üniversite öğrencilerimiz yetkinlik kazanmış olacak.” dedi. 

 

OSB 5. KISIM ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Varank, Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5. Kısım Altyapı çalışmalarının resmi açılışının da gerçekleştirildiğini ifade etti. OSB'ler, inovasyon merkezleri, depolama alanları, konferans salonları gibi tesislerle iş birliğine yönelik ortamlar sunulduğunu anlatan Varank, "Ayrıca elektrik, doğal gaz, su ve haberleşme, atık su arıtma tesisleri, güneş enerjisi santralleri gibi altyapılarla OSB'lerdeki işletmelerin verimliliğini arttıracak hizmetler sunuyor. İşte açılışını yaptığımız bu yeni yatırımla OSB 5. kısmın atık su şebekesi, yağmur suyu şebekesi, fiber hat yatırımları gerçekleşmiş oldu. Devam eden kısımların da bitmesiyle bu yatırımlar 560 milyon liralık bir değere ulaşacak." şeklinde konuştu. 

 

Konuşmaların ardından Bakan Varank ve beraberindekiler, Model Fabrikanın ve kampüsteki merkezlerin açılışını gerçekleştirdi.

 

Varank, daha sonra kampüsteki fabrikayı ziyaret ederek, KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ten bilgi aldı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3