Nissan Juke yenilendi

Nissan Juke, yenilenen 1,2 turbo motoruyla yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlıyor.

Nissan açıklamasına göre, Nissan Juke, 52 bin 990 liradan başlayan fiyatla ağustos ayında Türkiye’de satışa sunulurken, bir yıl içinde 3 bin adet satış hedefleniyor. 
 
Spor bir otomobille SUV konforunu birleştiren yeni Juke, yeni tasarımı ve özellikleriyle enerjisini yansıtıyor. 2010 yılından bu yana 500 bin adetlik satış rakamına ulaşan yeni Nissan Juke, kendine özgü stili, yeni güvenlik özellikleri ve değişken sürüş dinamikleriyle B-Crossover segmentine öne çıkıyor.
 
Açıklamaya göre, yeni Juke, ilk olarak yeni Qashqai’de sunulan 1,2 litre turbo benzinli yeni motor seçeneğiyle de yüksek performans, yakıt tasarrufu ve daha düşük karbondioksit emisyonu sağlıyor. Yeni Nissan Juke, panoramik sunroofu, Nissan Güvenlik Kalkanı, yeni nesil Nissan Connect teknolojisi, kişiselleştirme seçenekleri ve Nissan Dinamik Kontrol Sistemi ile Nissan markasının yenilik söylemini pekiştiriyor.
 
Yeni Nissan Juke’un yüzde 40 artırılarak 354 litre kapasiteye ulaşan bagaj hacmi de kullanıcılara daha fazla alan sağlıyor. İngiltere'deki Sunderland fabrikasında üretilen Juke, yenilenen tasarımı ve yeni özellikleriyle Nissan’ın Avrupa'da Qashqai'den sonra en popüler ikinci modeli olma özelliğini koruyor.
 
Yeni Nissan Juke'un 1,2 litre DIG-T benzinli motoru, önceki 117PS 1,6 litre motor seçeneğinin yerini alıyor. Düz vites seçeneğiyle sunulan bu gelişmiş turbo şarj direkt enjeksiyon motor, 115PS (85Kw) güç ve 190 Nm tork üretiyor. 1,2 litre (1197cc) turbo şarj motor bir önceki 1,6 litrelik motora kıyasla daha yüksek ivme ve daha güçlü çekiş (190Nm) sağlıyor.
 
Düşük ağırlığı, Stop/Start özelliği ve daha verimli yakıt tüketimi sayesinde sürdürülebilir ve ekonomik bir performans sergileyen 1,2 DIG-T motor seçeneği aynı zamanda 129 g/km karbondioksit emisyonu ile daha çevreci ve ortalama değerlerde (şehir içi ve şehir dışı)  5,6 litre/100km yakıt tüketimiyle ekonomik bir duruş sergiliyor.
 
 
 
- Nissan Dinamik Kontrol Sistemi
 
 
 
Nissan Dinamik Kontrol Sisteminde bulunan farklı sürüş modları, kullanıcıya özel bir sürüş deneyimi sunuyor. Sportif sürüş için Sport, yakıt tasarrufu için Eco veya Normal sürüş modları arasından seçim imkanı sağlıyor.
 
Tek tuşla kontrol edilen kişiselleştirme sistemi, sürüş performansını gösterirken aynı zamanda klima ayarlarını kontrol etmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca sürüş bilgisi menüsüyle ortalama hız, geçen süre, yol mesafesi ve dört yönlü G-Kuvveti (G-Force) ekranlarını gösteriyor.
 
Yeni Nissan Juke’ta "Nissan Güvenlik Kalkanı" adı verilen üç farklı emniyet sistemi yer alıyor. Şerit Takip Uyarı Sistemi sinyal vererek şerit değiştirmeler haricinde araç istenmedik şekilde şeridinden ayrıldığında sürücüyü uyarıyor.
 
Kör Nokta Uyarı Sistemi, kör nokta olarak adlandırılan bölgedeki araçları tespit ederek yan aynalar üzerinde bulunan LED’li uyarıcılar devreye giriyor. Sinyal vererek şerit değiştirmelerde, tehlikeli yakınlıkta bir araç varsa hem LED’li, hem sesli uyarıcılar devreye giriyor.
 
Hareketli Nesne Algılama Sistemi ise araç durur pozisyondayken Çevre Görüş Sistemine bağlı kameraların görüş alanına hareketli bir nesne yaklaştığında sesli uyarı veriyor ve nesnenin geliş yönünü görsel olarak belirtiyor.
 
Yeni Nissan Juke’un bagaj kapağında bulunan dışbükey lense sahip geniş açılı arka kamerası, aracın arkası için 180 dereceye varan bir görüş alanı sunuyor.
 
Kameradan elde edilen görüntüler ise 5,8"lik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor. Böylelikle sürücü, park yerinden çıkarken olası tehlikelere karşı önceden hazırlıklı oluyor. Kir algıladığında sensörler yardımıyla araç, geri görüş kamerasının lensini kendi kendine temizliyor.
İçerik Yanı Reklam 1