Ödüllü fotoğraflar İzmir'de

Anadolu Ajansının düzenlediği uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü fotoğraflarından oluşan sergi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda açıldı.

Türkiye'nin uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ilk ve tek haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards"ın ödüllü eserlerinden oluşan sergi, havalimanındaki TAV İzmir Galeri'de izlenime sunuldu.

Türk Hava Yollarının sponsorluğu, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun desteğiyle düzenlenen sergide, ziyaretçiler geçen yılın önemli olayları ve dünya gündeminin özetini, hafızalara kazınan fotoğraflarla bir arada görme imkanı buluyor.

Sergi, "haber" ile "spor" dallarında ödül kazanan tekil ve seri fotoğraflardan oluşuyor.

Sergide, "yılın fotoğrafı" ödülünü kazanan Daniel Berehulak'ın ebola salgını yaşandığı dönemde Liberya'da çektiği fotoğraf ilgi görüyor. "Spor" dalının birincisi Hangst Matthias'ın, Bercelona'nın yıldız futbolcusu Messi'nin 4 rakip oyuncuyla mücadelesini ortaya koyduğu fotoğrafı da dikkat çekici eserler arasında yer alıyor.

- İzmir Valisi Toprak ilk gün ziyaretçilerinden

İzmir Valisi Mustafa Toprak, serginin ilk gün ziyaretçileri arasında yer aldı. Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci ve İzmir Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz Güldaş eşliğinde sergiyi gezen Toprak, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Sergi ziyaretinin ardından izlenimlerini paylaşan Toprak, Anadolu Ajansının "Istanbul Photo Awards" ve sonrasında yarışmanın ödüllü fotoğraflarıyla hem yurtdışı hem de yurtiçinde düzenlediği serginin ülke tanıtımı açısından önemli olduğunu belirterek, AA yöneticilerini kutladı.

Sergideki fotoğrafların çok etkileyici olduğunu ifade eden Toprak, şunları kaydetti:

"Hakikaten fotoğraflar öyle ki fotoğrafın içinde canlı olarak fotoğrafı yaşıyormuş duygusu yaratıyor, ben de o hissiyata kapıldım. Dolayısıyla hem Anadolu Ajansımızı hem Anadolu Ajansında bu işe yön veren arkadaşlarımızı ve tüm katılan profesyonel fotomuhabirlerini kutlamak lazım."

Ankara'da daha önce Esenboğa Havalimanı'nda açılan, jüri üyelerinden Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing'in davetiyle Çin'deki Şangay Fotoğraf Merkezi'nde bir eşi halen izlenimde bulunan sergi, 25 Ağustos'a kadar gezilebilecek. 

- Ödülleri fotoğraf dünyasının önde gelenleri belirledi

Anadolu Ajansı, "Istanbul Photo Awards 2014" kapsamında, yılın en iyi haber fotoğraflarını seçmek için fotoğraf dünyasının en prestijli profesyonellerini İstanbul'da bir araya getirmişti. Profesyonel fotoğrafçıların teknik ve estetik ögeleri birleştirdikleri haber fotoğrafları, son derece özverili çalışmanın sonucunda seçilmişti.

Yarışmanın jürisi, Time dergisinin uluslararası fotoğraf editörü ve jüri başkanı Alice Gabriner, Pulitzer ödüllü fotomuhabiri ve Şangay Fotoğraf Merkezi'nin direktörü Liu Heung Shing, Stern Dergisi fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images yöneticisi Georges De Keerle, World Press Photo ödüllü Guillaume Herbaut, World Press Photo ödüllü savaş muhabiri Patrick Chauvel, AFP'nin fotoğraf dağıtım ve iş geliştirme direktörü Michel Scotto, AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul'dan oluşmuştu.

Jüri, yılın fotoğrafı "Photo of the Year 2014"ün yanı sıra "tekil haber", "seri haber", "tekil spor" ve "seri spor" kategorilerindeki ödüllerin sahiplerini belirlemişti. Yarışmada "yılın fotoğrafı" ödülünün yanı sıra dört kategoride 7 ülkeden 11 fotoğrafçı ödül kazanmıştı.

- Avrupa Dijital İletişim Ödülleri finalinde

Anadolu Ajansının dünyanın en prestijli haber fotoğraf yarışmalarından biri olmaya aday "Istanbul Photo Awards" yarışması, Avrupa Dijital İletişim Ödülleri'nin "online yarışma" kategorisinde finale kalarak, bu yoldaki iddiasını ortaya koydu.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2