OMV Aktiengcscllschaft:

OMV Aktiengcscllschaft, OMV Petrol Ofisi AŞ'nin (POAŞ) borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin işlemleri başlatmak üzere POAŞ’a başvuracağını duyurdu.

OMV Aktiengcscllschaft'ın, Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan özel durum açıklamasında, POAŞ'ın 500 adet payını Borsa İstanbul aracılığıyla beher pay için 4,53 TL ve toplam 2 bin 265 TL ödeyerek satın aldığı bildirildi.
 
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Şirketimizin paylarının tamamına sahip olduğu doğrudan iştiraki ve birlikte hareket ettiği OMV Petrol Ofisi Holding AŞ (POHAŞ), POAŞ’ın pay ve oy haklarının yüzde 55,40 oranına sahiptir. Şirketimiz, POHAŞ ile birlikte halihazırda POAŞ’ın pay ve oy haklarının yüzde 95'inden fazlasına sahip olup, hakim ortak konumunda bulunmaktaydı. Anılan ek pay alımıyla şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği’nin (11-27,1) Madde 4 ve Geçici Madde 1 hükümleri uyarınca ortaklıktan çıkarma hakkı doğmuştur. Şirketimiz anılan hakkını kullanacağını ve azınlıkta kalan ortakların ortaklıktan çıkarılması ve POAŞ'ın borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin işlemleri başlatmak üzere POAŞ’a başvuracağını bu açıklama ile duyurmaktadır."
 
İçerik Yanı Reklam 1