Özdemir Bayraktar’ın Adı Memleketinde Yaşayacak

AYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın ismi, memleketi Trabzon’da yaşayacak. Milli SİHA’ların öncüsü, yüksek mühendis ve sanayici Bayraktar’ın adı, bilim merkezinde ölümsüzleşecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ebediyete uğurlanan Bayraktar’a ithaf edilen bilim merkezinin temelinin kazıldığını belirterek “Geride bıraktığı eserlerle, yetiştirdiği nesillerle uzun yıllar daha bu millete, bu topraklara hizmet etmeye devam edecek.

TÜBİTAK ÖDÜL TÖRENİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Trabzon'da bu yıl 15'incisi düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje yarışmaları ödül törenine katıldı.

 

TAZİYE MESAJI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Varank, vefat eten BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

 

BAĞIMSIZ TÜRKİYE İDEALİ

Varank; Bayraktar’ın karakteriyle, azmiyle, ortaya koyduğu işlerle, inancı ve duruşuyla herkese örnek teşkil eden bir insan olduğunu ifade ederek “Hayatını, sağlığını, varlığını bağımsız Türkiye idealine ve davasına adamış gerçekten müstesna bir şahsiyetti. Biz, gençlerimize her fırsatta tarihimizi işaret ederek Nuri Kılligil’leri, Vecihi Hürkuş’ları hatırlatıyor, bu isimleri hayatlarında örnek almalarını tavsiye ediyoruz. İşte Özdemir Bayraktar ağabeyimiz de tıpkı onlar gibi bir davaya inanmış, bunun çetin mücadelesini vermiş ve daha da ötesine geçerek inandıklarını hayata geçirebilmiş bir şahsiyetti.” dedi.

 

TEMELİ KAZILIYOR

Bayraktar’ın geride bıraktığı eserlerle, yetiştirdiği nesillerle daha uzun yıllar bu millete, bu topraklara hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Varank, “Belediye başkanımızla, valimizle, vekillerimizle istişare ettik. Trabzon’umuza,  evlatlarımızı bilim ve teknolojiye yönlendirebilmek için bir bilim merkezi projesi başlattık. Şu anda temelleri kazılıyor. Bu bilim merkezinin ismini, ‘Özdemir Bayraktar’ koymaya karar verdik. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezimiz şehrimize, Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

TRABZON ÖZDEMİR BAYRAKTAR BİLİM MERKEZİ

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), TÜBİTAK ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Ortahisar ilçesinde yer alacak. Aynı zamanda bir planetaryuma da ev sahipliği yapacak merkezin 2022 yılında tamamlanması planlanıyor. Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nde uçuş simülatörü, sergi alanları, mars aracı ve güneş saati gibi bölümlerin bulunması, tasarım, doğa, uzay ve havacılık, matematik ve teknoloji atölyelerinin olması düşünülüyor. 

 

ÖZDEMİR BAYRAKTAR KİMDİR?

Özdemir Bayraktar, 1949 yılında Trabzon Sürmeneli olan bir ailenin çocuğu olarak İstanbul Sarıyer’de doğdu. Kabataş Erkek Lisesi, İTÜ Makine Mühendisliği bölümü mezunu olan Bayraktar, sanayi sektöründe birçok fabrikada yöneticilik yaptı. Bayraktar, 1984’te BAYKAR Makina’yı kurdu ve şirketiyle milli ve özgün İnsansız Hava Aracı teknolojisi geliştirmesinde öncü rol üstlendi. BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Bayraktar, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtulmasına sunduğu katkı nedeniyle Karabağ Nişanı’na layık görüldü. Evli ve 3 çocuk babası olan Bayraktar, 18 Ekim 2021’de yaşamını yitirdi.

 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2