Tanrıkulu Başbakan Davutoğlu’na sordu

Tanrıkulu Başbakan Davutoğlu’na sordu: “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde anketlerin sonucunun manipüle edildiği iddiası doğru mudur?

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Dr. M. Sezgin TANRIKULU

İstanbul Milletvekili

Basına yansıyan haberlere göre, 2011 yılında AKP Genel Başkan Yardımcılarından birinin  ekibine katılan AKP Seçim Bürosu’nda görevli personel, seçimlerle ilgili itirafta bulunmuştur. Halen AKP Genel Merkezi’nde görev yaptığını ve AKP’de çalışan birçok personelin vicdanen rahatsız olduğunu, 30 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili açılacak bir soruşturmada, birçok kişinin ifade verebileceğini öne sürmüştür. Haberde öncelikle anlaşmalı şirketlerle AKP’nin oylarının anketlerde her zaman çok yüksek gösterildiği böylece toplumun hazırlandığı, sandık başkanlarının hangi zihniyette olduğunun, bağlantılarının, hatta zaaflarının önceden tespit edilmeye çalışıldığı, fişlendiği belirtilmiştir. İlçeden merkeze seçim sonuçları gönderilirken ‘hata’ yapılıp, AKP dışında önde giden partinin oylarının eksik gösterildiği, muhalefet partilerinin sandık temsilcilerinin kavga gürültü çıkarılarak sandık başından uzaklaştırıldığı, Büyükşehir Belediyesinin ilçelere hayali konutlar eklediği ve hayali adresler üretildiği, hayali mahalle, cadde, sokak, ev ve gecekonduların adres olarak gösterildiği, hayali seçmenlerin oy kullandığı ve ayrıca mükerrer oy kullanıldığı iddialar arasında yer almaktadır.

Bu bağlamda;

1-30 Mart 2014 yerel seçimlerinde anketlerin sonucunun manipüle edildiği iddiası doğru mudur?

2-İddia doğru ise, AKP’nin anlaşmalı olduğu araştırma şirketleri hangileridir?

3-AKP’nin araştırma şirketleri ile doğrudan ya da dolaylı ilişkisi var mıdır?

4-30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Türkiye’de hangi seçim sandıklarının başında olay çıkmıştır?

5-AKP’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçim sandıklarının başında olay çıkardığı iddiası doğru mudur?

6-İlçeden merkeze seçim sonuçları gönderilirken ‘hata’ yapılıp, AKP dışında önde giden partinin oylarının eksik gösterildiği iddiası doğru mudur?

7-Büyükşehir Belediyesinin ilçelere hayali konutlar eklediği, hayali adresler üretildiği hayali mahalle, cadde, sokak, ev ve gecekonduların adres olarak gösterildiği iddiası doğru mudur?

8-İddia doğru ise, 30 Mart 2014 yerel seçimleri, seçmenlerin ve seçmen adres bilgilerinin doğruluğu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

9-30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hayali seçmenlerin oy kullandığı ve mükerrer oy kullanıldığı iddiası doğru mudur?

10-Tüm partilere, 2015 Genel Seçimleri için seçmen ve seçmen adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edebilme imkanı sağlanacak mıdır?

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3