Türk şirketi, Hollanda ve Belçika'nın en iyileri arasına girdi

AMSTERDAM/ANKARA (AA) - Hollanda'da iki Türk girişimci tarafından kurulan Corendon Turizm, geçen yıl elde ettiği 650 milyon dolar ciro ve hizmet verdiği turist sayısıyla Hollanda ve Belçika'nın en büyük ilk 3 tur operatöründen biri oldu.

Corendon, geçen yıl 750 bin Hollanda ve Belçikalı'ya hizmet verirken, bu turistlerden 500 bini tatil için Türkiye'yi tercih etti.
 
Corendon Turizm Grubu Genel Müdürü Berk Güden, Corendom'un, 900’ün üzerinde personeli istihdam eden; Corendon Airlines, Corendon Dutch Airlines, Corendon Touristic, Corendon Travel Holland, Corendon Travel Belgium ve Corendon Hotels'i bünyesinde barındıran; Avrupa’nın bir çok ülkesinde operasyon merkezleri olan uluslararası bir turizm grubu olduğunu ifade etti.
 
Yıldıray Karaer ve Atılay Uslu adında iki Türk girişimci tarafından,1997'de Hollanda’da kurulan Corendom'un, Hollanda'da  sektörün her alanında liderler arasındaki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırdığını belirten Güden, "Hollandalıların tatil alışkanlıklarını değiştirdik. Corendom, geçen yıl 500 bin turistle Hollanda ve Belçika pazarından Türkiye’ye en fazla turist getiren turizm grubu oldu" dedi.
 
Geçen yıl 750 bin Hollanda ve Belçikalının tatil konusunda Corendon’u tercih ettiğini anlatan Güden, hizmet verilen turist sayısı ve elde edilen 650 milyon dolar ciroyla şirketin, Hollanda ve Belçika’nın en büyük ilk 3 tur operatörü arasında yer aldığını kaydetti.
 
- Corendon Airlines 36 ülkede 150 havalimanına uçuyor
 
Güden, Corendon Turizm Grubu’nun bünyesinde 2004 yılında kurulan ve ilk uçuşunu 12 Nisan 2005’te yapan Antalya merkezli Corendon Airlines'ın ise bugün 36 ülkede 150 havalimanına sefer yapan uluslararası bir havayolu konumuna ulaştığını vurguladı.
 
İlk günlerinden bugüne yolcu emniyeti, konforu ve memnuniyetine yatırım yaptıklarını kaydeden Güden, Airlines olarak 2014 Nisan ayı itibariyle Almanya pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını ve bu yıl taşıyacakları Alman turist hedefini 250 olarak belirlediklerini bildirdi.
 
Berk Güden, Corendon Airlines'ın, Türkiye ve özellikle Antalya için Avrupa’nın en büyük pazarı olan ve 2014’te yüzde 10-15 büyümesi beklenen Alman pazarına girmesi ile birlikte oluşan talep artışını karşılamak için filosundaki uçak sayısını 12’ye çıkardığını ifade etti.
 
- 2014’te hedef 2,5 milyon yolcu taşımak
 
Güden, 2011'de kurdukları ve bugün 3 uçakla operasyon düzenleyen Corendon Dutch Airlines ile birlikte geçen yıl 2 milyon yolcu taşıdıklarını belirterek, "2014 hedefimiz ise mevcut pazarlardaki büyümeler ve Almanya gibi yeni girdiğimiz pazarlar ile birlikte 2,5 milyon yolcu taşımak" dedi.
 
- Otel yatırımları devam ediyor
 
Güden, halihazırda Antalya’da Grand Park Lara, Bodrum’da Iassos Modern ve Amsterdam’da Corendon Vitality Hotel’i işleten Corendon'un, bu yıl Çeşme’den Corendon Premier Solto ve Corendon Miplaya Hotel’in de işletmesini alarak otel sayısını 5’e çıkardığını ve otelcilik sektöründeki yatırımlarını genişlettiğini kaydetti.
 
Amsterdam'da da 263 odalı otel inşa ettiklerini belirten Güden, "Hollanda'nın en büyük hamamına sahip olacak bu oteli inşallah aralık ayında açmayı planlıyoruz. Oteli açtıktan sonra da Türkiye'den Hollanda'ya getirdiğimiz turist sayısını artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
İçerik Yanı Reklam 1