Türkiye’nin en büyük yeşil enerji kredisini alan Akfen Yenilenebilir Enerji’ye iki ödül

Türkiye’nin 5 bölgesine 530 milyon dolar değerinde 378MW gücünde tamamı yerli ve yenilenebilir13 rüzgar ve güneş enerjisi santrali kurmak için yerli – yabancı 6 bankanın güçlerini birleştirip ‘Türkiye’nin en büyük yeşil enerji kredisini’ sağladığı Akfen Yenilenebilir Enerji, iki prestijli ödülün sahibi oldu.

Akfen Yenilenebilir Enerji, “2019 Türkiye Bonds&LoansÖdülleri”nde “En Ä°yi Ä°hracat FinansmanıKredisi”(ECA/Export Finance Deal of theYear) ödülü alırken, ÅŸirket “En Ä°yi DoÄŸal Kaynaklar Finans Kredisi”(Natural Resources Finance Deal of theYear) kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. 

5 bölgeye 530 milyon dolar deÄŸerinde 13 rüzgar ve güneÅŸ enerjisi santrali kurmak için yerli – yabancı 6 bankadan 363 milyon dolarla ‘Türkiye’nin en büyük yeÅŸil enerji kredisini’ alan Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ödül yaÄŸdı.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Türk sermaye piyasaları ile finans sektörünün en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen “2019 Türkiye Bonds&LoansÖdülleri”nde“En Ä°yi Ä°hracat FinansmanıKredisi”(ECA/Export Finance Deal of theYear) ödülünü alırken, “En Ä°yi DoÄŸal Kaynaklar Finansman Kredisi”(Natural Resources Finance Deal of the Year) kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

 

YERLÄ° – YABANCI 6 BANKA GÜÇLERÄ°NÄ° BÄ°RLEÅžTÄ°RDÄ°

Rüzgar, güneÅŸ ve hidroelektrik olmak üzere sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretmeye odaklanan ve bu alanda 2020 yılına kadar 1000 MW’lık“temiz kurulu güce” ulaÅŸmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji, 530 milyon dolar deÄŸerindeki güneÅŸ ve rüzgar enerji projeleri için Türkiye’nin en büyük yeÅŸil enerji kredisinialan kuruluÅŸ olarak öne çıktı.

2018 yılının Eylül ayında gerçekleÅŸtirilen imza töreni ile Akfen Yenilenebilir Enerji tarafından Türkiye’nin 5 bölgesine yayılan ve 275MW gücünde olan4 rüzgar enerji santrali (RES) için 260 milyon dolarlık uzun vadeli proje finansmanı kredisi Türkiye Ä°ÅŸ Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası’nın garantörlüğünde Almanya merkezli KfW IPEX-Bank ve EBRDtarafındansaÄŸlandı. Kurulu gücü 103 MW olan 9 güneÅŸ enerji santrali (GES) için ise 103 milyon dolarlık uzun vadeli kredi EBRD ve Türkiye Ä°ÅŸ Bankası tarafından saÄŸlandı.

 

YATIRIMLAR ÜLKENİN 5 BÖLGESİNE YAYILACAK

Törende ödülü alan Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Kayrıl KarabeyoÄŸlu, tamamı yerli ve yenilenebilir enerji projelerine yönelik yerli-yabancı dev bankalardan Türkiye’nin en büyük yeÅŸil enerji kredisini almalarının takdir gördüğünü ifade etti.

Kredisi alınan yeni yatırımlarla Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yerli ve doÄŸal kaynaklardan üretime dayalı enerji santrali toplam kurulu gücünün632MW’a çıkacağını anlatanKarabeyoÄŸlu, “Marmara, Ege, İç Anadolu, DoÄŸu Anadolu ve Karadenizbölgelerinde güçleri 378 megavat olan 13 santral yaklaşık 1 yıl içinde tamamlandığında 1.2 milyon kiÅŸinin yaÅŸadığı hanelerin elektriÄŸi tamamen doÄŸal kaynaklardan saÄŸlanmış olacak. Böylelikle Türkiye’nin enerji hedeflerine büyük katkı saÄŸlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Akfen Yenilenebilir Enerji Hakkında:

Akfen Holding, temellerini 2007 yılında attığı Akfen Yenilenebilir Enerji A.Åž. bünyesinde tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluÅŸan, sürdürülebilir enerjiye yatırım yapan bir yenilenebilir enerji platformunu hayata geçirdi.Akfen, ÅŸirketin büyüme stratejisinin gerçekleÅŸmesi amacıyla 2016 yılında EBRDve Uluslararası Finans KuruluÅŸu (IFC) ile %16,67’ÅŸer oranında ortaklık sözleÅŸmesi imzalaması sonucunda Türkiye’nin ilk Yenilenebilir Enerji Platformu daha da büyüdü.

Bugün Akfen Yenilenebilir Enerji’nin tamamı yerli ve yenilenebilir kaynaklara baÄŸlı hidro, rüzgar ve güneÅŸ elektrik üretim portföyü bulunmaktadır.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin halihazırda HES portföyünün 229MW’ı faaliyette, 7 MW’ının yapımına devam edilmektedir. GüneÅŸ enerjisi alanında ise 95MW’ı iÅŸletmede, 25MW’ı yapım aÅŸamasında olmak üzere toplam 120MW’lıkportföye sahiptir. Åžirketin 275 MW’lıkkurulugüce sahip RES projelerinin inÅŸaatı ise devam etmektedir.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin tüm Türkiye’ye yayılmış olan modern santralleri her teknoloji için en uygun doÄŸal kaynaklara sahip bölgelerde konumlandırılmıştır. Enerji santrallerinin büyük kısmı son altı yılda devreye alınmıştır.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 2020 yılına kadar yaklaşık 1,1 milyar liralık yatırım hayata geçirerek, toplam kurulu gücünü 1000MW'a yükseltmeyi hedefliyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3