'Türkiye'nin iğne ve geniş yapraklı ağaç kaybı yüzde 18'e geriledi'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Türkiye'de ağaç türlerinde iğne ve geniş yapraklı kayıp durumunun 2014'te yüzde 18'e gerilediğini belirtti.

ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de ağaç türlerinde iğne ve geniş yapraklı kayıp durumunun giderek azaldığını belirterek, "Çok kurak geçen 2008'de yüzde 22 olarak gerçekleşen kayıpların, 2014'te yüzde 18'e düştüğü görülüyor. Bu durum ülkemizdeki genel ormanlık alanların sağlık durumunun iyi olduğunu ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün, hava kirliliğinin yanı sıra iklim değişikliklerinin ormanlar üzerindeki etkilerini inceleme altına aldığı belirtildi.

Açıklamada, gözlem alanlarındaki izleme çalışmalarından alınan sonuçlara ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Eroğlu, "Sonuçlar, ülkemizde ağaçların bütün türlerinde iğne ve geniş yapraklı kayıp durumunun giderek azaldığını gösteriyor. Çok kurak geçen 2008'de yüzde 22 olarak gerçekleşen kayıpların, 2014'te yüzde 18'e düştüğü görülüyor. Bu durum ülkemizdeki genel ormanlık alanların sağlık durumunun iyi ve Avrupa ormanlarıyla aynı seviyede olduğunu ortaya koyuyor" bilgisini paylaştı.

Bu yıl 659 gözlem alanından toprak örneklerinin alındığını da bildiren Eroğlu, bu örneklerle İzmir'deki Toprak ve Ekoloji Laboratuvarı'nda analiz çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Analiz sonuçlarına göre, orman topraklarının genel durumu ortaya koyacaklarını ifade eden Eroğlu, orman toprak haritasını da hazırlayacaklarını, 2016'da raporlama yapacaklarını belirtti.

Muhabir: Zehra Aydın

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3