Türkiye'nin ödüllü alışveriş merkezinin güvenliği Bosch’a emanet

Bosch Güvenlik Sistemleri, Türkiye'nin kendi alanında en büyük alışveriş merkezlerinden İstanbul Marmara Park Alışveriş Merkezi'nin güvenlik sistemleri tedarikçisi oldu.

Bosch Güvenlik Sistemleri’nin alışveriş merkezine sağladığı çözümlerin başında ağ tabanlı ve entegre güvenlik çözümleri, yangın algılama ve acil anons sistemleri, güvenlik kameraları, kartlı geçiş kontrol ve hırsız alarm sistemleri geliyor. Tüm bu sistemler Bosch'un Bina Entegrasyon Sistemi aracılığıyla merkezden yönetiliyor ve işletiliyor. 

İstanbul Marmara Park Alışveriş Merkezi galaksi temalı bir tasarımla öne çıkıyor. Uzay bağlantılı ışıklar, gezegen modelleri ve ziyaretçilere yönelik temalı park alışveriş merkezinin bireysel kimliğini oluşturuyor. 100.000 metrekarelik toplam alanı, 250 bağımsız mağaza ve restoranı, bir hipermarketi, bir sinema kompleksi ve 4000 araçlık otoparkıyla Marmara Park AVM günde yaklaşık 40.000 müşteriye hizmet veriyor. Marmara Park, 2013 yılında, alışveriş merkezi kategorisinde, emlak geliştirme alanında dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan MIPIM ödülüne sahip oldu. Bu ödüllü alışveriş merkezinin tüm güvenlik sistemi çözümleri artık Bosch Güvenlik Sistemleri’nin kaliteli hizmet ve garanti anlayışıyla yürütülecek. 

Bosch’tan modüler ve ölçeklenebilir güvenlik sistemi
Bosch Güvenlik Sistemleri’nin yerel ortaklarından Entegre Satek, Marmara Park'ın müşterileri, çalışanları ve tedarikçileri için en yüksek güvenlik seviyesini sağlamak üzere EN54 standardında belirtilen tüm özellikleri karşılayan, modüler ve ölçeklenebilir bir güvenlik sistemi tasarladı. Bosch yangın algılama sistemi, 5.000'i aşkın yangın dedektörünü destekleyen 59 döngüye sahip dört ağ tabanlı Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi'nden oluşuyor. Yangın algılama sistemi normal zamanlarda anonslar ve fon müziği için de kullanılabilen Bosch PRAESIDEO Dijital Genel seslendirme ve Acil Anons sistemiyle entegre olarak çalışıyor. 64 amplifikatörlü PRAESIDEO sistemi 140 bağımsız bölgeyi destekliyor ve acil anons durumunda hedefe yönelik net mesajların iletilmesine olanak sağlıyor. 

Entegre çözüm, tek merkezden kontrol
Tüm binanın video gözetim sistemi, yaklaşık 300 kamera ve 18 dijital video kayıt cihazından oluşuyor. Alışveriş merkezinde herkese açık olmayan alanlar için kapsamlı bir kartlı geçiş kontrol sistemi ve Bosch'un 1.000'i aşkın dedektöre sahip adreslenebilir hırsız alarm sistemi Modüler Alarm Platformu MAP 5000'i kullanılıyor. Böylece güvenlik operatörü her alarmı gerçek zamanlı olarak tam yerinde tespit ederek olaylara hızla yanıt verebiliyor. Aynı özellik tasarlanan panik düğmeleriyle tüm mağazalarda kullanılabiliyor. Birbirine entegre edilmiş bir çözüm olan tüm güvenlik sistemi tek bir merkezi konumdan veya dağıtılmış konsollardan çok etkin şekilde yapılandırılabiliyor ve işletilebiliyor. Açık mimarisi sayesinde bu çözüm ölçeklendirilebiliyor ve gelecekte ihtiyaca göre yapılacak eklentilere göre uyarlanabiliyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1