Uğur Soğutma “Önce İş Güvenliği” diyor

Uğur Soğutma işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda olası risklere karşı çalışan eğitimlerine devam ediyor. Çalışan sağlığı ve iş güvenliğine önem veren Uğur Soğutma; yurtiçindeki tüm üretim tesislerinde ortaya çıkabilecek riskli durumları engellemek için acil durumlar karşısında yöntem ve planlarını uygulayarak çalışan eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan iş güvenliği uzmanı “acil durumlarda doğru zamanda doğru hareketi yapmak önemli. Bunun için çalışanların iş güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çalışanlarımıza sık sık eğitim veriyor, onları karşılaşabilecekleri risk faktörleri hakkında uyarıyor ve farkındalık oluşturuyoruz. Sertifikalı ilk yardım eğitimlerini ve yangın tatbikatlarını uygulamalar ve canlandırmalar ile gerçekleştirerek birebir örnekler göstermeye çalışıyoruz.” 

Fabrika içerisinde gerçekleşebilecek tüm riskli durumları göz önünde bulundurarak çalışanları ve çalışma alanları için gerekli güvenlik önlemlerini almış olan Uğur Soğutma, yeni işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitiminde ‘işi kanıksama’ konusu üzerinde durdu. Konunun önemini vurgulayan İş güvenliği uzmanı Hakan HALICI “en büyük mücadele, çalışanların işi kanıksamasını yani bireyin yaptığı işe negatif yönlü alışmasını önlemek. Sürekli yapılan iş zamanla ona karşı bir tür bağışıklık kazanılmasını sağlar bu da tehlikeleri, neden ve sonuçları görmemize mani olur. Ufak bir hata geri dönülemez sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden kişinin her daim dikkatli olması, otokontrolü elden bırakmaması gerekir. Biz tehlikeye yol açabilecek en büyük etken olan ‘işi kanıksamayı’ önlemeye çalışıyoruz” diyerek işi kanıksamanın ne kadar ciddi bir tehlike olduğunun altını çizdi. Son olarak ilk yardım, hijyen, yangınla mücadele, arama kurtarma-tahliye gibi çeşitli konulardaki eğitimlerini çalışanların bilgilerini güncel tutmak amaçlı periyodik olarak tekrarladıklarını ifade eden Hakan Halıcı, vinç ve forklift operatörlerine, kimyasallarla çalışanlara, yüksekte çalışanlara yönelik de ayrıca iş sağlığı ve güvenliği kursları düzenlediklerini belirtti. 

Soğutma sektörünün öncüsü tüketicileri için katma değer üreten Uğur Soğutma, çalışanlarının sağlığına ve güvenliğine ilk sırada önem veriyor, her zaman önce insan diyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3