Üşüyorum yardım edin

Üşüyorum, yardım edin sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sel olup Suriyeli kardeşlerimiz için aktı. İstanbul’da “Kış soğuktur üşütür.

İstanbul’un kardeşliği ısıtır” diyerek toplanan yardımlar Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği yardım kampanyasında toplanan battaniye, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, kışlık giysi, hijyenik malzeme, kuru gıda ve oyuncaklar, Şanlıurfa’da hazırlanan 4000 metrekarelik lojistik merkezine gönderilmek üzere yola çıktı. 150’den fazla tırın Maltepe Yeni Meydan’da ki uğurlama törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe belediye başkanlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurlama töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “İnsanlığın katledildiği bir dönemde yaşamaktayız. İnsani değerlerin yok olduğu bir dönemdeyiz. Zor durumda olan, yardım isteyen insanların yanındayız bizler. İstanbul’da üzerine düşeni yaptı. Şu anda bunun yansımasına şahit oluyoruz” diye konuştu. 

İnancına ve ırkına bakmadan yardım elini ihtiyacı olan herkese uzattıklarını dile getiren Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Bu zulme artık yeter diyoruz. Bu dünya hepimize yeter. Bu dünyanın kaynakları da hepimize yeter. Niçin insanlar acı ve gözyaşına sevk ediyoruz. Nedir bölüşülemeyen. Tarih herkesi yazıyor. Bir insanlığa zulmeden bir de insanlığa yardım edenler var. İnancı ne olursa olsun, ırkı ne olursa olsun yardım etmekle mükellefiz. Mensup olduğumuz dinimiz de bunu emrediyor.  Netice de bir can ve bir hayat var ortada.”

Dün hain bir saldırı sonucu şehit edilen polisimizi de unutmayan Başkan Topbaş, “Nasıl iştir ki halen insanlar birbirlerinin hayatların kastediyorlar. Dün de bir polisimiz daha şehit oldu. Şehit olan kardeşimize ve tüm şehitlerimize rahmet diliyor ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Başkan Topbaş son birkaç gündür İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla ilgili olarak  şu açıklamayı yaptı: “Kar İstanbul'un beklediği, bereket olarak gördüğümüz bir güzellik. İstanbul 4 mevsimi yaşayan bir şehir. Karın günlük hayatımızı etkilememesi konusunda belediyemiz gereken tedbirleri aldı. İkazlarımızı yaptık. Vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterdiler. Beraberce başardık. Şu anda sıkıntı yoksa trafik sorunu yoksa rahat yaşayabiliyorsak vatandaşlarımızın da katkısından dolayıdır. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

Başkan Topbaş ayrıca yardım malzemesi dolu tırlardan birini çalıştırarak meydandaki çıkış kapısına kadar kullanarak vatandaşları selamladı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1