woisio.com Facebook arkadaşları arasında özel canlı yayınlara başladı

2015 yılı içinde Periscope ve Meerkat gibi uygulamalar ile Internet canlı yayınları özellikle Twitter üzerinde hayli popüler hale geldi.

Ancak dünyanın tartışmasız bir numaralı sosyal ağı olan Facebook kullanıcılarına özel canlı yayın uygulamaları ne sosyal ağın kendisi ne de başka girişimler tarafında bugüne kadar geliştirilmedi. 

Internet içeriklerini izleyicilerine bütün medya tiplerinde (video, ses, yazı) televizyon kanallarına benzeyen bir yapıda hizmet veren woisio.com’un kurucusu Müjdat Ayoğuz’a göre Twitter’a göre daha kapalı arkadaşlıklara dayalı bir yapıda işleyen Facebook, aslında bu özel arkadaşlık ağları içerisinde canlı yayın adına çok daha büyük bir potansiyel içermekte. 

‘Hepimizin Facebook arkadaş listesinde o çok gezen, çok konuşan, çok komik arkadaş var’ diyen Müjdat Ayoğuz; ancak bu insanların çoğunun büyük kalabalıklar önüne çıkmayacağı ve arkadaşları arasında çok daha rahat edeceği düşüncesinde. 

Bu görüşten yola çıkarak, bugüne kadar video canlı yayınları herkese açık olan, özellikle Türkiye’de internet fenomenlerinin hayranları ile gerçek zamanlı iletişim kurduğu bir mecra olarak yoğun olarak kullandığı woisio.com, geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına sadece Facebook arkadaşlarının izleyebileceği özel canlı yayın yapma özelliğini devreye aldı. Bundan böyle, woisio kullanıcıları özel bir video yayını başlatıp sadece Facebook arkadaşlarının izlemesine izin verebilecek.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3