Yazılım Devi Oracle Dijital Pazarlama Alanında Elini Güçlendiriyor

Dünya’nın önde gelen yazılım firmalarından Oracle; çevrimdışı tüketici harcamalarını dijital pazarlama kanalları ile buluşturarak firmaların reklam faaliyetlerindeki

Dünya’nın önde gelen yazılım firmalarından Oracle; çevrimdışı tüketici harcamalarını dijital pazarlama kanalları ile buluşturarak firmaların reklam faaliyetlerindeki etkinlik ile ölçülebilirliği artırmaya yönelik hizmetler sunan ve bu alanda sektör lideri olduğu kabul edilen Datalogix firmasını satın alacağını ilan etti.

Satın almaya konu olan Datalogix firmasının, 110 milyon hane halkının 2 trilyon dolardan daha yüksek seviyedeki tüketim harcamaları bağlamında yorum ve değerlendirme sunduğu bilinirken, bu vesileyle şirketlerin “satış esaslı” hedefler üreterek daha fazla satış yapmalarına hizmet ettiği ifade edilmekte.

Halihazırda Ford, Kraft, Twitter ve Facebook gibi farklı alanlarda faaliyet sergileyen Amerikan firmalarının Datalogix hizmetlerinden faydalandığı söyleniyor. Oracle’ın sunduğu hizmetler ile birlikte ele alındığında Datalogix veri havuzunun, hem dijital hem de geleneksel kanallar üzerindeki tüketici eğilimleriyle alakalı geniş bir yorum kapasitesi sunabileceği değerlendiriliyor.

Bu sayede konacak bileşimin, firmaların pazarlama yaklaşımlarına ‘tüketiciyi doğru olarak tanımlama’ ve ‘dijital reklamlar uygulama’ gibi kavramlar entegre edeceği dile getirilirken, aynı zamanda firmaların hangi kanal ve indirimlerin daha etkin olduğunu görerek müşteriye erişme ve kaynak harcama konularında daha verimli hareket edebileceği vurgulanıyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3