8inci Konya Bilim Festivali

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye'yi sadece teknolojiyi kullanan değil, kendi teknolojisini geliştirip üreten ve ihraç eden bir ülke haline getirmek için gayret gösteriyoruz.

Bakan Varank, Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen 8. Konya Bilim Festivali’ndeki konuşmasında, etkinliğin kentin teknoloji ve bilimin de şehri olduğunu gösterdiğini söyledi. Türkiye'nin dört bir tarafına inşa edilen bilim merkezlerinin Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici güçleri olduğunu vurgulayan Varank, Konya'nın yanı sıra Kayseri, Kocaeli, Elazığ ve Bursa'da TÜBİTAK destekleriyle kurulan bilim merkezlerinin gençlerin bilime olan ilgisinin artırılmasında önemli görevler icra ettiğini aktardı.

 

BİLİM MERAKI ARTTI

Bilim, teknoloji ve genç nüfusun bir ülkenin taşıyıcı temel yapı taşları olduğuna işaret eden Varank, "Artık topyekun kalkınmanın yolu katma değerli üretimden, bilimden, teknolojiden, inovasyon ekosisteminin doğru çalışmasından geçiyor. İşte bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu ortaya koyduk. Türkiye'yi sadece teknolojiyi kullanan değil, kendi teknolojisini geliştirip üreten ve ihraç eden bir ülke haline getirmek için gayret gösteriyoruz." dedi. 

 

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLER

Konya Bilim Festivali'nin, Milli Teknoloji Hamlesi'nin toplumsallaşmasında rol oynayan önemli bir etkinlik olduğuna işaret eden Varank, "Festival kapsamında yüzlerce etkinlik, atölye ve sergi çalışmaları gerçekleşecek. Bu sene festivale ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TÜMOSAN, BAYKAR ve TÜBİTAK da katılıyor. Yerli ve milli teknolojilerimiz olan ATAK, GÖKBEY, BAYRAKTAR TB2, PUSAT, CEZERİ ve BOR MOBİL'i de festival alanında sergiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

 

EĞLENCELİ BİLİM GÖSTERİLERİ

Varank, festivalde yarışmalar, sahne ve eğlenceli bilim gösterileri ile çeşitli oyunların hazırlandığının altını çizerek, "Bu festivalde çocuklarımız ve elbette aileleri vitrinlerin arkasından izleyerek değil bizzat dokunarak deneyerek öğrenebilecekler. Burada yaşadıkları tecrübeler gençlerimizin hayatlarında güçlü ve unutulmaz bir etkiye sahip olacak. Uzmanlarımızın verecekleri konferanslar, yapacakları söyleşiler onların zihinlerinde iz bırakacak. İnanıyorum ki bu atmosferi, bu şölen havasını soluyan gençler, büyük ve güçlü Türkiye'nin lokomotifi olacak." diye konuştu. 

 

BİLİM VE TEKNOLOJİNİN ÖNCÜLÜĞÜNDE

Türkiye'nin kadim geçmişi ve medeniyet birikimiyle bilim ve teknoloji alanında etkili bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Varank, “Dünya bilim tarihine geçmişte bu topraklarda yaşayan alimler yön vermiş. Bizim gençlerimiz maziden atiye kurdukları köprülerle bu birikimi geleceğe taşıyacaklar. Atalarının gittiği yoldan giderek ülkemizi hak ettiği noktaya getirecekler. Bilimin ve teknolojinin öncülüğünde, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklar.” diye konuştu.

 

TEKNOLOJİ YARIŞI

“Şunu artık tüm dünya biliyor, yer yüzünde hangi alanda bir teknoloji yarışı varsa Türk gençleri o yarışta varlar” diyen Varank, “Hem de en güzel şekilde varlar. Birilerinin 'biz yapamayız, biz edemeyiz' ezikliğine aldırış etmeden, 'en iyisini biz yaparız' diyerek varlar. Konyalı gençlerimizi de yakın gelecekte bu yarışların galipleri olarak göreceğiz.” ifadelerini kullandı. 

 

Varank, çevre illerdeki vatandaşları çocuklarıyla Konya'ya festivale davet etti.

 

Konuşmaların ardından Bakan Varank ile beraberindekiler, festival alanında stantları ziyaret ederek, sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Öte yandan, Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, festivalin olduğu alanda gösteri yaptı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2