Bilim, Teknoloji

Bilim ve Teknoloji alanındaki yenilikler, bilmedikleriniz, merak ettikleriniz ve daha fazlası bu adreste.

Kazakistan’la Hedef 10 Milyon Lira

Kazakistan’la Hedef 10 Milyon Lira

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazakistan ile 3 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olduğunu belirterek birçok kanalın geliştirilerek 10 milyar dolarlık hedefe doğru dış ticaret hacmini artıracaklarına inandıklarını söyledi.

Türk Mühendislerin İmzasını Taşıyacak

Türk Mühendislerin İmzasını Taşıyacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de Prometeon Tyre Group Yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını yaptı. Lastik sektöründe global bir marka olan Prometeon’un, Türkiye’nin sunduğu imkanlardan faydalanan önemli bir firma olduğunu kaydeden Varank, “Açılışını yaptığımız Ar-Ge merkezi sayesinde bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak.

Avm Değil Sanayi Sitesi!

Avm Değil Sanayi Sitesi!

Altının modern tesislerde teknolojik imkanlarla tasarımının yapılarak oluşturulacak markalarla ihraç edilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Kuyumculuğun önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş’ta yaklaşık 350 milyon TL’lik yatırım ile altın çağını başlatacak bir hamle gerçekleştirildi.

Osb’lerden 206 Milyon Tl’lik Yardım

Osb’lerden 206 Milyon Tl’lik Yardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangın ve sel felaketlerinden etkilenenlere yönelik olarak başlattığı yardım kampanyasına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve OSB’ler de katıldı.

Polatlı’ya Dev Cam Fabrikası

Polatlı’ya Dev Cam Fabrikası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 540 bin tonluk hacmiyle Avrupa’nın en büyük düz cam üretim üssü olan Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı’nın açılışını yaptı. Şişecam’ın 150 ülkeyi aşan ihracatıyla küresel bir oyuncu olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bursa, Kırklareli, Mersin ve Ankara’da üretim yapan firmamız, 1 milyar liralık bu ilave yatırımla düz cam üretim kapasitesini 2 milyon tona çıkarmıştır.

Akıllı Kobi Platformu Tanıtıldı

Akıllı Kobi Platformu Tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dijital dönüşüm alanında yeni bir vergi teşvik programı üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Dijital dönüşümü hızlandırmak amacıyla, KOBİ'lerimizin dijital dönüşüm harcamalarını vergi teşviki kapsamına alacağız.

Teknofest Heyecanı Başladı

Teknofest Heyecanı Başladı

Türkiye’nin En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başladı. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin akın ettiği festivalde, coşkulu ve heyecanlı anlar yaşandı. Bu yıl 4’üncü kez kapılarını misafirlerine açan TEKNOFEST’in açılışını, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yaptı.

Buluş Fuarı Da Teknofest’te

Buluş Fuarı Da Teknofest’te

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜRKPATENT) düzenlediği 6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nın (ISIF’21) açılışını yaptı. Bakan Varank, "72 tanesi 20 farklı ülkeden olmak üzere 254 buluşun bir manada yarışacağı bir manada da profesyonellerle, yatırımcılarla, girişimcilerle buluşacağı 6. Uluslararası Buluş Fuarı'nın hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Teknofestte “Togg” Sürprizi

Teknofestte “Togg” Sürprizi

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’teki yerini alan Türkiye’nin Otomobili, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG standına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Wef Sürdürülebilir Kalkınma Etki Zirvesi

Wef Sürdürülebilir Kalkınma Etki Zirvesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın ülkelere yüklediği zorunlulukları fırsata dönüştürmek için Yeşil Mutabakat Eylem Planı'nı hazırladıklarını belirterek, "Eylem planıyla sektörlerimiz, hem Avrupa Birliği (AB) ile ekonomik entegrasyonu koruyacak hem de daha düşük karbon içerikli ürünleri piyasaya sunarak küresel değer zincirlerindeki konumunu daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirecektir.

Roketimi Tasarlıyorum

Roketimi Tasarlıyorum

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki atölyesi, çocuk ve genç katılımcıların ilgi odağı haline geldi.

Nobel Ödüllü Ders

Nobel Ödüllü Ders

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için Türkiye’ye geldi. Prof. Sancar, ayağının tozu ile Gebze’deki TÜBİTAK Fen Lisesi’nde geleceğin parlak beyinleriyle buluştu.

Şahine Uluslararası Görev

Şahine Uluslararası Görev

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr Adem Şahin, Uluslararası Standardizasyon Teşkilatı’nın (ISO) 43. Genel Kurulu’nda en üst yönetim organı olan ISO Konsey üyeliğine seçildi.

Sözünü Tuttu, Nikah Şahidi Oldu

Sözünü Tuttu, Nikah Şahidi Oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de üç ay önce görevi esnasında saldırıya uğrayan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Mustafa Uslu'ya geçmiş olsun ziyaretinde verdiği sözü tuttu ve nikah şahidi oldu.

İçerik Yanı Reklam 2