Atletico Madrid'e Çinli ortak

Çin'in en büyük şirketlerinden Wanda'nın sahibinin, Atletico Madrid'in yüzde 20'sini alarak kulübün en büyük hissedarı olacağı iddia edildi.

Milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid Kulübü'ne Çin'in en zengin iş adamlarından Wang Jianlin'in ortak olacağı iddia edildi.

İspanyol basınına yansıyan haberlerde, Pekin'de olduğu belirtilen Atletico Madrid Kulübü üst düzey yöneticilerinin, Çin'in en büyük şirketlerinden Wanda'nın sahibi Jianlin ile 21 Ocak Çarşamba günü anlaşma imzalayacağı öne sürüldü. Anlaşmayla Jianlin'in Atletico Madrid'in hisselerinin yüzde 20'sini alacağı belirtildi.

Haberlerde, yeni ortaklığa rağmen Atletico Madrid'in mevcut durumda en büyük hissedarı ve yönetim kurulu başkanı Miguel Angel Gil ile kulüp başkanı Enrique Cerezo'nun kulübün kontrolünü ellerinde tutmaya devam edecekleri kaydedildi.

Anlaşma kapsamında Çin'de Atletico Madrid Spor Akademileri kurulacağı, takımın yaz aylarında yapacağı kamp programına Çin'in de dahil edileceği, orta ve uzun vadede Atletico Madrid için Çin'de büyük bir pazar oluşturulacağı bilgileri verilerek, "bu hafta yeni bir Atletico doğacak" yorumu yapıldı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2