Denizbank, Citi Türkiye'nin Bireysel Bankacılık Bölümünü Devraldı

Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 32 şubesi ve 1.400’e yakın çalışanı Denizbank'ın oldu.

11 Nisan 2013 tarihinde kamuoyuna açıkladığı, Citi'nin Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satın alımına dair işlemi, 01 Temmuz 2013 tarihinde tamamladı. Bu kapsamda; Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 600 binden fazla müşteri, 1.2 milyar TL kredi/alacak ve 1.6 milyar TL mevduat içeren portföyü, 01 Temmuz 2013 itibarıyla, çalışanları ve şubeleri dâhil olmak üzere Denizbank'a geçti. Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden devrolan 32 şubeyle birlikte Denizbank'ın toplam şube sayısı, iştirakler dahil 685’e ulaşırken, 1.400'e yakın Citi Türkiye bireysel bankacılık çalışanının katılımı sonrasında DenizBank'ın toplam çalışan sayısı 14 bine yaklaşmış oldu. Citi, önümüzdeki dönemde Türkiye’de 500'den fazla çalışanıyla kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı sürdürecek.

"Başarı grafiğimiz ve kârlı büyümemiz daha güçlü bir şekilde sürecek."
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DenizBank’ın Türkiye’de her geçen gün güçlendiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bundan 16 yıl önce müşterisi, binası, şubesi, çalışanı olmayan bir banka olarak sıfırdan kurulmuştuk. Geçen süre zarfında Bankamızı sürekli ileri taşıyan ve 2012 yılında, Sberbank Ailesi’ne katılmamızla daha da ivme kazanan başarı grafiğimiz, attığımız her adımda yükseliyor. Ana hissedarımızdan aldığımız güçle, Türkiye’de büyümeye devam ediyoruz. Beyaz sayfa üzerinde bir bankacılık lisansı olarak başladığımız yolculuğumuz boyunca, organik ve inorganik şekilde, verimli ve kârlı büyüme modeli, her zaman temel stratejimizi oluşturdu. Bu bağlamda, yıllar boyunca pek çok şirketi satın aldık, yeniden yapılandırdık. Şimdi, 12 bini aşkın Denizcimizden oluşan Ailemizin, yeni ekip arkadaşlarımızla büyüyüp güçlendiği önemli bir dönemece tanıklık ediyoruz. Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden bankamıza devrolan 32 şube, 550 bine yakın kredi kartı ve 1.6 milyar TL mevduat, bireysel portföyümüzde yeni hedeflerin, yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Sektörde bireysel kredi kartı alacaklarında 1.4 pazar payı artışıyla bir üst sıraya yükseliyoruz. Citi ekolüyle yetişmiş 1.400’e yakın yeni Denizcimizin, güçlü geleceğimizin yıldızları olarak bankamıza değer katmasının heyecanını yaşıyoruz. Bankamızın, sayıları 14 bine yaklaşan Denizcilerinin özverili çalışmaları ve en önemlisi, kurulduğu günden bu yana kaybetmediği ortak akıl ve takım ruhuyla nice başarılara, ilk’lere ve en’lere imza atacağına yürekten inanıyorum. Bu duygularla, yeni ekip arkadaşlarıma şahsım ve sayıları 12 bini aşan tüm Denizcilerimiz adına ailemize hoş geldiniz, diyorum. Diğer yandan, Citi Türkiye’den gelen yeni müşterilerimize en iyi, en kusursuz hizmet kalitesini sunacağımızı taahhüt ederek, finansal süpermarketimizin imkânlarından faydalanmaya davet ediyorum."

Serra Akçaoğlu: "Çalışanlarımız ve müşterilerimiz açısından en iyi sonuca ulaştık"
Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, "Bireysel bankacılık bölümümüzün satışıyla ilgili olarak, bu işlemin, hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için olabilecek en iyi sonucu temsil ettiğine inanıyoruz'" dedi. Citi’nin Türkiye’de 500'den fazla çalışanıyla hizmet vermeyi sürdüreceğini belirten Akçaoğlu, "Citi Türkiye olarak önümüzdeki dönemde kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerimize odaklanarak, bu alanlarda büyümeyi sürdüreceğiz. Citi, 1975 yılında kurumsal bankacılık hizmetleri vermeye başladığı Türkiye'de, o günden bu yana çok sayıda sendikasyon ve finansman projesinde yer aldı. Önümüzdeki dönemde de, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerimizin uluslararası pazarlara açılımına destek olmayı ve stratejik büyüme planlarına yönelik finansman desteği sağlamayı hedefliyoruz'"dedi.
Citi Türkiye bireysel bankacılık müşterileri, devir işlemi tamamlandıktan sonra, ihtiyaç duydukları finansal hizmetlerin tümüne Denizbank çatısı altında, özel fırsatlar ve alıştıkları hizmet kalitesiyle ulaşabilecek; Denizbank'ın sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetlerden faydalanabilecek.

İçerik Yanı Reklam 1