İlk Kez Yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayi sektöründe aktif olarak üretim faaliyetine geçen sanayi işletmelerine ait verileri içeren “Sanayi Sicil İstatistikleri”ni ilk kez yayımladı.

2021 eylülde, kayıt sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 artarken, 9 aylık dönemdeki artış yüzde 20,3 oldu. 

 

YÜZDE 7,8 ARTIŞ

2021 yılı eylül ayına ait “Sanayi Sicil Kayıt İstatistikleri”ne ilişkin bülten, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. Eylül ayındaki kayıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 artış gösterdi. Aktif olarak üretim faaliyetine geçmiş bin 480 sanayi işletmesinin Sanayi Sicil Bilgi Sistemine (SSBS) yeni kaydı yapılarak, Sanayi Sicil Belgesi düzenlendi.

 

EN ÇOK KAYIT İSTANBUL’DAN 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının verilerine göre en çok İstanbul, Ankara ve Bursa illerinde kayıt yapıldı. Eylül ayında sanayi siciline en çok kayıt 363 işletme ile İstanbul’a ait iken, bunu 101 işletme ile Ankara, 88 işletme ile Bursa takip etti. İlk üç ilde yapılan kayıt eylül ayındaki toplam kayıt sayısının yüzde 37,3’ünü, ilk 5 ilde yapılan kayıt yüzde 47,4’ünü ve ilk 10 ilde yapılan kayıt yüzde 61,6’sını oluşturdu.

 

İMALAT SEKTÖRÜ

İmalat sanayinde kaydedilen işletmelerin yüzde 21,5’i orta-yüksek ve yüksek teknoloji grubundaki sektörlerde faaliyet gösterdi. Eylül ayında imalat sanayinde kaydedilen işletmelerin 693’ü düşük teknoloji grubunda olup toplam kayıt sayısının yüzde 50,2’sini oluştururken, orta-düşük teknoloji grubunda 390 işletme, orta-yüksek ve yüksek teknoloji grubunda 297 işletme sanayi siciline kaydedildi.

 

AYLIK PERİYOTLARLA YAYIMLANACAK

 “Aylık Sanayi Sicil Kayıt İstatistikleri”, sanayi sektöründe aktif olarak üretim faaliyetine geçen sanayi işletmelerini takip etmek amacıyla, sanayi siciline yeni kaydolan sanayi işletmelerinin sayısı, sektörel, bölgesel ve benzeri niteliklerini içeriyor. 

 

İstatistikler, Bakanlığın resmi internet sitesinde bulunan “İstatistikler” bölümünde, aylık periyotlarla bülten olarak yayımlayacak.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3