Messi ve Ronaldo'yu getirmeyi hedefliyor

Antalya, Messi ve Ronaldo gibi ünlü futbolcuları kadrosunda bulunduran takımların yer aldığı devre arası bir turnuvaya ev sahipliği yapmak istiyor.

Yerli ve yabancı çok sayıda ünlü takımın lig hazırlıklarını gerçekleştirdiği Antalya, Messi ve Ronaldo gibi ünlü futbolcuları kadrosunda bulunduran takımların yer aldığı devre arası bir turnuvaya ev sahipliği yapmak istiyor.

Newyork ve Paris'ten sonra dünyanın en fazla turist alan üçüncü şehri Antalya'da futbol turizminde çığır açacak yeni bir proje için harekete geçiliyor. Projenin fikir babası ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel.

Antalya'da 8 ay civarındaki turizm sezonunu 12 aya çıkarmak için alternatif turizm çeşitliliğinde yeni atılımlar içinde olan Türel, bu doğrultuda spor turizmine ağırlık veriyor. Özellikle futbol turizminde Antalya'yı bir marka haline getirmek isteyen Türel, dünyanın ünlü futbol takımlarının Antalya'ya gelmesini sağlayacak bir turnuva için adım atıyor.

Proje hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Menderes Türel, yurtiçi ve yurtdışı futbol takımlarının hazıklık kamp çalışmalarını yapmak üzere elverişli iklimi açısından Antalya'yı tercih ettiklerini söyledi.

- Kış sezonunda 2 bine yakın takım Antalya'da hazırlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, kış sezonunda, hazırlık döneminde, Avrupa'nın, Rusya'nın ve Türkiye'nin ünlü büyüklerinin Antalya'da çalıştıklarını belirtti. Antalya'ya kış sezonunda hazırlık döneminde yaklaşık 2 bin takımın geldiğini anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'nın en büyük eksikliği bu ünlü takımların yer aldığı bir devre arası turnuvaya ev sahipliği yapmaması. Antalya'ya gelen takımların bir devre arası turnuvası yapmaları gerekiyor. Niye bir Real Madrid, bir Bayern Münih, bir Barcelona, bir Manchester United gelip Antalya'da turnuva yapmasın, bunu Dubai'de, Katar'da yapıyorlar, niye bu Antalya'da olmasın ki. Oralar sıcak, Antalya'ya göre iklim şartları daha olumsuz olan yerler."

Türel, böyle bir turnuvanın Antalya'nın turizmdeki marka değerine katkı koyacağını vurguladı.

- 33 bin kapasiteli stadyum önemli bir avantaj

Antalya'nın altyapı açısından böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapabileceğini dile getiren Türel, Antalya'daki tesislerin Avrupa'daki birçok kamp tesisinden daha iyi hizmet sunduğuna işaret etti. Antalya'daki tesislerin hepsinin kendi futbol sahaları olduğunu söyleyen Türel, otellerde de çamaşır yıkama hizmetinden yeme, içme sektörüne kadar en iyi hizmetin sunulduğunu kaydetti.

İnşaatı büyük bir hızla devam eden 33 bin kapasiteli stadyumun da turnuva için bir avantaj olduğunu ifade eden Türel, "Antalya'da Gençlik ve Spor Bakanlığımızın TOKİ marifetiyle gerçekleştirdiği 33 bin kişilik uluslararası, çok nitelikli bir stadyumun inşaatı tamamlanmak üzere. Bu tamamlandığı takdirde çok net bir şekilde göreceğiz ki bu turnuvaları yapabilir hale geleceğiz. Bu stadyum da futbol turizmine önemli katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Başkan Türel, stadyumun Antalya'ya kazandırılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

- Proje için ilk adımlar atıldı

Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda harekete geçtiklerini söyledi. Kendisinin Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin bir üyesi olduğunu hatırlatan Türel, "Türkiye Spor Yazarları Derneği ile 'böyle bir turnuvayı Antalya'da organize edebilir miyiz?' diye bir ön görüşme yaptık. Bunu başarabilirsek Antalya'da çok daha önemli ölçüde futbol turizmine destek sağlamış olacağız" dedi.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2