Türk Mühendislerin İmzasını Taşıyacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de Prometeon Tyre Group Yeni Ar-Ge Merkezi’nin açılışını yaptı. Lastik sektöründe global bir marka olan Prometeon’un, Türkiye’nin sunduğu imkanlardan faydalanan önemli bir firma olduğunu kaydeden Varank, “Açılışını yaptığımız Ar-Ge merkezi sayesinde bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak.

Bakan Varank, buradaki konuşmasında, Kocaeli’nin sahip olduğu nitelikli insan kaynağı, teknolojik yetkinlikleri, altyapı imkanları ve üretim kabiliyetleriyle yatırımcılara çok cazip fırsatlar sunduğuna işaret ederek, bu nedenle ulusal ve uluslararası birçok firmanın, burada yatırım yapmayı tercih ettiğini dile getirdi.

YATIRIMCIYA DAVET

Yaklaşık 60 yıldır Türkiye'de üretim yapan Prometeon’un, “Orta Doğu-Afrika-Rusya” bölgesinin yönetim merkezi olarak Türkiye'yi seçtiğini vurgulayan Varank, "Çünkü ülkemiz güçlü finans sistemi, istikrarlı makroekonomik yapısı ve cazip teşvikleriyle yatırımcılar için dünyanın en karlı ve güvenli limanı. Şundan emin olabilirsiniz; burada yatırım yapan herkes kazandı, bundan sonra da kazanmaya devam edecek. Özellikle yüksek teknolojili sektörlerde faaliyet gösteren küresel şirketleri, üretim ve Ar-Ge yatırımları yapmak üzere Türkiye’ye davet ediyorum." diye konuştu.

TÜRK MÜHENDİSLERİN İMZASI

Varank, firmanın gerek yaptığı üretim ve ihracatla gerekse sağladığı istihdamla ülke için önemli bir değer olduğunu kaydederek, “Toplam üretiminin yaklaşık yüzde 50’sini dünyanın farklı pazarlarına ihraç ederek ülkemizin cari dengesine de önemli katkı sağlıyor. Ar-Ge Merkezi sayesinde de bundan böyle tüm dünyaya satılacak ticari Prometeon lastikleri, Türk mühendislerinin imzasını taşıyacak. Şu ana kadar TÜBİTAK ile 30’a yakın ortak proje ve 8 patent geliştiren Prometeon’un kapasitesi, yeni Ar-Ge yatırımlarıyla daha da artacak.” dedi. 

YENİLİKÇİ ÜRÜN

Prometeon Grubunun ayrıca, iklim değişikliği konusunda inisiyatif alan yatırımcılardan bir tanesi olduğunu anlatan Varank, “Bu yeni Ar-Ge merkezi, yakıt tüketimini ve karbon salınımını azaltan lastikler üzerinde önemli çalışmalar yürütüyor. Yakın zamanda çok yenilikçi ürün ve yöntemler geliştireceklerine inanıyorum. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat. Burada aradığımız her şey var. Bonus olarak da üstüne Ar-Ge ve çevresel sorumluluğu ekliyorlar. Ar-Ge merkezinin fiili olarak açılışından beri bu işletmemizi çok ciddi destek ve muafiyetlerden faydalandırdık. Onlar çalışmalarını sürdürdükçe biz de bu desteğimizi devam ettireceğiz. Ayrıca, TÜBİTAK kapsamında kabul edilen projelerine hibe dahil önemli katkılar sağladık.” ifadelerini kullandı.

1251 AR-GE MERKEZİ

Teknoloji Geliştirme Bölgesi olmayan şehir, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmayan firma kalmaması için canla başla çalıştıklarını belirten Varank, “Özel sektörü Ar-Ge yapmaya teşvik etmek için kuşatıcı bir ekosistem kurduk. Bugün itibarıyla Teknopark'ta sayısı 89’a, Ar-Ge merkezi sayısı 1251’e ve tasarım merkezi sayısı ise 345’e ulaştı.” diye konuştu.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE

Bilginin, ekonomik gelişmenin dinamosu, itici gücü olduğuna vurgu yapan Varank, "Günümüzde bilginin üretimi, depolanması ve yayılımı, ekonominin önemli bir gerçeğidir. Artık büyümenin kaynağı emek ve sermayeden ziyade, ülkelerin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesi olarak görülüyor. Bu bağlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak araştırma ve geliştirmeyi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda başarının teminatı olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Ar-Ge Merkezi ile fabrikada inceleme yapan Varank, yetkililerden bilgi aldı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1