Little Caesars, Kayserili yatırımcıları bekliyor

Türkiye’de toplam 81 şubesiyle hizmet veren, dünyanın en hızlı büyüyen pizza zinciri Little Caesars, pizzanın en lezzetli halini şimdi farklı şehirlere taşıyor. Anadolu’da açacağı yeni şubeler de dâhil olmak üzere bu sene 4 Milyon Dolar şube yatırımı yapacak markanın hedef illeri arasında Kayseri de var.

Çelebi Holding güvencesindeki Little Caesars, sunduğu franchise imkânlarıyla da kârlı yatırımın adresi oluyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Muğla, Mersin ve Tekirdağ'da yer alan toplam 81 şubesiyle geçtiğimiz yıl Türkiye'deki en hızlı şubeleşme artışını yaşayan Little Caesars, bu ivmeyi 2015 yılında da devam ettiriyor. 

Dünyanın sevilen ve en çok tercih edilen pizza zinciri markalarından biri olan Little Caesars'ın satışlarındaki geçen yıl yaşadığı yüzde 32 oranındaki yükseliş yüzde 8 oranında büyüyen sektörle karşılaştırıldığında oldukça dikkat çekici bir başarı olarak göze çarpıyor. 

Little Caesars bu doğrultuda Tekirdağ, Edirne, Adapazarı, Eskişehir, Samsun, Trabzon, Kocaeli, Adana ve Antalya'da yeni şubeler açma ve bu şehirlere yılsonuna kadar özel bir teşvik paketi sunma kararı aldı. Geçtiğimiz yıla kadar şubelerinin 4'te 1'i franchisee’leri tarafından işletilen ve bu sene yaptığı atılımla bu oranı yüzde 60’a çıkartan Little Caesars, yeni yatırımcılarla büyüme hızını daha da arttırmayı hedefliyor. Yeni şehirler için 370.000 - 400.000 TL arasında değişen bir yatırım maliyeti belirleyen Little Caesars bu süreçte yanında olmak isteyen franchisee’leri de oldukça titiz bir çalışma ile seçiyor. 

Little Caesars Türkiye'nin son derece istikrarlı bir büyüme süreci yaşadığına işaret eden Little Caesars Türkiye Genel Müdürü Banu Arıduru, Türkiye genelinde yalnızca restoran açmak için ayrılan bütçenin 4 Milyon Dolar civarında olduğunu belirtiyor. Kayseri’ye büyük değer verdiklerini anlatan Arıduru; "Bu sene de istikrarlı büyümemize devam edeceğiz. Kayseri önem verdiğimiz şehirlerden biri. Halkımızdan Kayseri’de şube açmamız yönünde istekler alıyoruz. Bu nedenle yatırım planlarımıza burayı da dâhil ettik” dedi. 

Şirket olarak şube yatırımları dışında pazarlama, teknoloji, eğitim, insan kaynakları, Ar-Ge, lojistik ve üretim için de yatırımlar yapmaya devam ettiklerini ifade eden Arıduru, Little Caesars Türkiye'nin franchisee sistemiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

"Franchise sistemini şirket şubelerine uyarlayarak sektörde bir ilki gerçekleştirdiklerini" belirten Arıduru şöyle devam etti: "Fark ettik ki işletmecinin bizzat başında durduğu sistemler yüzde 30 oranında daha fazla satış başarısına sahip oluyor. Bu örnekten yola çıkarak onların başarısındaki temel etkenleri inceledik. Başarıyı ödüllendiren motivasyonel sistemler kurarak, sonuçlarını aldık. Franchise tarafındaki satış artışını 'aile işletmeciliği' modelinde yakaladık. Franchisee’lerimiz profesyonel hayattan gelen veya bizde müdürlük yaptıktan sonra kariyerine kendi işinin sahibi olarak devam eden kişilerden oluşuyor. Kişiler eğer aileleriyle bu işe başlıyorlarsa başarıları da artıyor. Bu kişilerin içinde aile fertleriyle birlikte çalışanların oranı yüzde 70 civarında.” 

“Caddelerde büyüyoruz”
Sektörün oldukça üzerinde bir büyüme hızına sahip olan Little Caesars'a yatırım yapanların büyük bir çoğunluğunun Little Caesars lezzetinin tutkunu olanlardan oluştuğunu belirten Arıduru, amaçlarının "Türkiye'nin en sevilen ve en çok tercih edilen pizza zinciri olmak" olduğunu ifade ediyor. Bu bağlamda markanın, büyüme stratejileri kapsamında restoranın yerinden çok hangi bölgeye hizmet edeceği ve şehrin büyüme potansiyelini dikkate aldıklarını belirtiyor. Little Caesars, çalışma saatleri nedeniyle AVM'ler yerine caddelerde büyümeye odaklanıyor ve yatırımcılardan da bölgeleriyle ilgili bir iş planı da istiyor. 

Little Caesars Türkiye'nin tüm şubelerinin büyüklüğü 120-180 metrekare arasında değişiyor. Müşterilerle en doğru lokasyonda buluşmak için özel bir sistem kullanan marka, her semtin tüketim ihtiyaçlarını ve tüketici alışkanlıklarını detaylı araştırmalarla periyodik olarak analiz ediyor. Böylece şubelerdeki semt ve ciro arasındaki bağlantı doğru bir biçimde kurularak franchisee'lerin kazancının artması ve yeni şube açılışlarında yatırımcının da doğru yönlendirilmesi sağlanıyor. Her Little Caesars şubesinde ortalama 13 kişi çalışıyor ve bütün personel Little Caesars tarafından yetiştirilip restoranlara dağıtılıyor. Royalty payını yüzde 6 olarak belirleyen markanın reklam katkı bedeli (pazarlama payı) de yine yüzde 6 olarak belirlenmiş durumda. 

Eğitimlerde global vizyondan esinleniliyor…
Yatırımcılarını sekiz haftalık genel bir oryantasyona alan Little Caesars, bu temel eğitim boyunca yatırımcılara operasyon detayları hakkında bilgiler veriyor. "İş yönetimi nasıl yapılır? Sıcak pizza nasıl teslim edilir?" gibi birçok detay hakkında yatırımcıları bilgilendiren ve eğiten marka, sonrasında teorik ve yönetimsel alanlarda da yatırımcılarını geliştirmeye devam ediyor. Global programdan feyz alarak yerel dinamikler üzerine programlanan eğitimler, büyük bir çoğunlukla restoranlarda pratik ve teorik olarak gerçekleştiriliyor ve eğitimin tamamlanmasından sonra da operasyonel ve yönetimsel sorumluluk testleri yapılıyor. Bu testlerin sonucunda yüzde 90 oranında bir başarı sağlayan yatırımcılar sertifika almaya hak kazanıyorlar. 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3