Naksan Holding’in üretim tesislerinin güvenliği Bosch’a emanet

Bosch Güvenlik Sistemleri, üstün teknoloji ve kaliteli hizmet anlayışıyla Naksan Holding'in üç üretim tesisine merkezden yönetilen güvenlik kamerası çözümü sundu.

Plastik ambalajlama ürünleri, kumaş ve halı sanayiinde faaliyet gösteren Naksan Holding’in Gaziantep’te üç üretim fabrikası bulunuyor. Holding, çevre güvenliği, insan ve araç giriş/çıkış noktalarının yanı sıra üretim alanlarının izlenmesi gibi tesislerin güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda Bosch Güvenlik Sistemlerini tercih etti. 

Depolama maliyetinden tasarruf ettiren çözüm
Bosch’un iş ortaklarından Ateksis ve Netplus, üç tesiste 250'nin üzerinde IP tabanlı sabit dome ve kutu kameralardan oluşan bir IP video gözetim sistemi çözümü geliştirdi. Ayrıca Netplus, araç plaka tanımlaması için 18 AUTODOME IP PTX kamera ve 6 DINION IP 7000 HD kamera kurdu. İdeal görüntü kalitesini güvenceye almak için, sadece tam HD çözünürlüklü gündüz/gece kameraları kullanıldı. Tüm kameralar Bosch Video Yönetim Sistemi (BVMS) ve Video Kayıt Yöneticisi'nin (VRM) Entreprise sürümü ile yönetiliyor. Bu sistemler dağıtık veri depolama ve Akıllı Video Analizi'ni destekliyor. Böylece operatör, alarm oluştuğunda monitörleri sürekli takip etmesine gerek kalmadan uyarılabiliyor. Akıllı Dinamik Gürültü Azaltma özelliği sayesinde, aktarılan videonun veri bit hızı büyük ölçüde azalıyor ve görüntü kalitesinden ödün verilmeden ağ bant genişliği ve veri depolama maliyetinden tasarruf ediliyor. Görüntüler ilave iSCSI sistemlerinde kaydediliyor ve böylece bir arıza durumunda bile sistem çalışmaya devam ediyor. 

Bosch Dinamik Çapraz Kodlama teknolojisiyle mobil kontrol olanağı
BVMS Entreprise sürümü, Naksan Holding’e her üç tesisinde de video çözümünü işletmesi, yapılandırması ve yönetmesi için tek bir sunucu kullanma olanağı veriyor. Sistem bireysel kullanıcı haklarını destekliyor ve video görüntülerini internet tarayıcısında izleme olanağı sağlıyor. Böylece bu görüntüler ilave bir yazılım yüklemeye gerek kalmadan herhangi bir bilgisayarda kullanıma hazır hale getirilebiliyor. Bosch'un Dinamik Çapraz Kodlama teknolojisi sayesinde, canlı HD görüntüler akıllı telefonlar ya da tabletler gibi mobil cihazlara aktarılabiliyor. 

Atak : “En yüksek güvenlik seviyesinde işletim maliyetlerinden tasarruf edebiliyoruz”
Naksan Holding'in IT Müdürü Abdülrahim Atak, "Bosch Güvenlik Sistemleri sayesinde, tek bir sistem olarak işletilen ve her üç tesisin de güvenliğini sağlayan entegre bir çözüme sahip olduk. Sistem bize en yüksek güvenlik seviyesini sunarken, işletim maliyetlerinden de tasarruf etmemizi sağlıyor." dedi. 

Tüm çözümün IP tabanlı olması, mevcut IT altyapısı üzerine kuruluma olanak sağlayarak, ek kablolama maliyetini önledi. Açık yapı tasarımı, sistemi son derece ölçeklendirilebilir hale getiriyor ve gerektiğinde sistemin genişletilebilmesine olanak sağlıyor. BVMS, farklı marka uygulamaların sorunsuz entegrasyonuna da izin veriyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2