Sosyal medya firmalar için ne kadar risk taşıyor?

c

2000 yılının ardından hızla gelişerek hayatımızın tam ortasına yerleşen sosyal medya firmalar ve markalar içinde kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bu gelişime ayak uydurmayı başaran firmalar dışında henüz sosyal medya etkisi ve gücünü kavrayamamış binlerce işletme bulunuyor.

Kreatif ve dijital pazarlama alanında faaliyet gösteren Beyaz Creative’in Kurucu Ortağı Mehmet Bayram, sosyal medya etkisi ile kitlelerin çok çabuk yön değiştirebildiği günümüz dünyasında büyüme eğilimindeki markaların yapacakları basit hatalarla sosyal medya etkisi ile yok olma riski taşıdığını söyledi. 

Bu platformların olumlu etkileri dışında, firmaların tüm yapı taşlarını yerinden oynatacak negatif algılar karşısında da savunmasız kalabilecekleri bir ortam yarattığını belirten Mehmet Bayram, benzetmek gerekirse adeta bir saatli bomba taşımak kadar riskli dedi.

Sosyal medyada iyi temsil edilmeyen marka ve firmaların tüketici algısının giderek düştüğünü, yaptığı hizmet veya ürettiği ürün ne kadar kaliteli olursa olsun bunu anlatmakta zorlanan markaların rekabette büyük kayıplar yaşayabileceğini söyleyen Mehmet Bayram, markaların bu gelişime ayak uydurmak zorunda olduğunu belirtti.

Mehmet Bayram, Türkiye’de kurumsallaşma ile ilgili sorunları çözemeyen binlerce işletme varken buna bir de sosyal medya ile entegrasyonu sorunu eklenmesi ile markalaşmanın giderek zorlaştığını söyledi. 

Firmalar için doğru bir strateji ve standartları belirlenmemiş bir sosyal medya yönetimi yarardan çok zarar getirebilir diyen Mehmet Bayram, bu konuda hizmet veren firma sayısının giderek arttığını ancak markaların kendilerine uygun ajansları seçerken de titiz davranmaları gerektiğini söyledi.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3