Aile Hekimi Kapiya Gelmez

Gelenlere sakin inanmayin...

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Baskani (AHEF) Baskani Dr. Hasan Eraydin son zamanlarda Aile Hekimligi kisvesi altinda islenen hirsizlik ve dolandiricilik vakalari ile ilgili açiklama yapti!

Üzülerek ögrenmis bulunuyoruz ki kendini Aile Hekimi olarak tanitan bazi kisiler, geldikleri evlerde, asi yapmak bahanesi ile, hirsizlik ve dolandiricilik girisiminde bulunmuslardir

Bu durum bize göstermistir ki halkimiz hala Aile Hekimi'nden nasil yararlanacagini bilmiyor. Aile Hekimligi Sistemi, çok özel durumlar hariç Aile Sagligi Merkezleri'nde verilen bir hizmettir. Kapi kapi dolasarak hekimin verdigi bir hizmet degildir.

Aile Hekimligi Hizmeti, Aile Sagligi Merkezleri'nde verilir ve halkimizin kendi aile hekimini bulmasi ve merkeze gitmesi en temel ilk harekettir.
Aile hekimligi adi altinda size evinizde kan alma,enjeksiyon yapma gibi bir talep geldigi durumda kesinlikle yaptirmayiniz mutlaka emniyet güçlerine haber veriniz

Aile hekiminizi ögrenmek için bulundugunuz ilin Saglik Müdürlügü ya da Il Aile Hekimligi Dernegi sitelerindeki ilgili bölümlerine girmeniz yeterlidir.  Saglik Bakanligi'nin da http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden aile hekiminize ulasabilirsiniz. Lütfen bunun disinda kendini Aile Hekimi olarak tanitan kisilere itibar etmeyiniz.  Sayet vatandasamiz Saglik Bakanligi'nin http://sbu.saglik.gov.tr/sbahbs/ adresinden TC Kimlik Numarasi ile Aile Hekimi'ni bulamiyor ise, kendisine en yakin Aile Hekimligi Merkezi'ne basvurup kaydini yaptirabilir.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak özellikle üzerinde durdugumuz konu vatandaslarimizin kesinlikle kapiya gelen kisilere itibar etmesi ve kendileri için belirlenen Aile Hekimlerini tespit edip onlarla tanismalari için Aile Sagligi Merkezlerine basvurmalaridir.

İçerik Yanı Reklam 1