İsrail Cumhurbaşkanı protesto edildi

Filistinliler, El Halil kenti ile yakınındaki Yahudi yerleşim birimini ziyaret eden İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'i protesto etti.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in, Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti ile yakınındaki bir Yahudi yerleşim birimini ziyaret etmesi, buradaki Filistinliler tarafından protesto edildi, kentte İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında olaylar çıktı.

 Yedioth Ahronoth gazetsinin haberine göre, Rivlin, El Halil kenti ile yakınlarındaki Kiryat Arba Yahudi yerleşim biriminin yanı sıra İbrahim Camisi'ni ziyaret etti. 

Haberde, Yahudi yerleşimcilere ait bir müzenin açılışını gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanının burada yaptığı konuşmada El Halil'in binlerce seneden bu yana Filistin'de Yahudi varlığının mevcudiyetine şahitlik eden kentlerden biri olduğunu söylediği aktarıldı.

Akşam saatlerinde ise  Rivlin'in ziyaretini protesto etmek isteyen Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında olaylar çıktı. Görgü tanıkları, onlarca Filistinlinin katıldığı protestolara İsrail askerlerinin ateş açarak ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiğini anlattı.

AA muhabirine konuşan Hamas hareketinden yasama meclisi üyesi Mahmud el-Hatib, ziyareti "küstahlık" olarak nitelendirerek, Filistin yönetiminden "Batı Şeria'nın Yahudileştirilmesinin önüne geçilmesi konusunda sorumluluklarını yerine getirmesini" istedi.

Rivlin'in ziyaretini "tehlikeli" olarak değerlendiren Fetih hareketinden Enver Bedr ise ziyaretin Filistin varlığına karşı aşırı sağın saldırısı kapsamında gerçekleştiğini ifade etti.

Muhabir: Meryam Kasım

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1