Limak, Fildişi Sahili'nde çimento tesisi kuracak

Limak Çimento'nun Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde, bu ülkenin önde gelen şirketlerinden Afrikbat ile çimento öğütme ve paketleme tesisi kuracağı bildirildi.

Limak Çimento açıklamasına göre Şirket, Afrikbat ile Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'da 50 milyon dolara çimento öğütme ve paketleme tesisi kuracak. 
 
'Limak Afrika SA' şirketinin kuruluşu nedeniyle Ankara'da düzenlenen imza törenine Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Afrikbat SA Üst Yöneticisi (CEO) Edoh Jean-Claude Ayanou ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nden yetkililer katıldı.
 
Törende konuşan Nihat Özdemir, global bir oyuncu olmak için ilk adımı attıklarını belirtti.
 
İlk etapta tesisin yaklaşık 50 milyon dolara malolacağını aktaran Özdemir, ilerleyen dönemlerde "Blok Üretim Tesisi ve Prefabrik Ürünler Fabrikası" da inşa ederek tesisi büyütmeyi planladıklarını, Fildişi Sahili'nden diğer Afrika ülkelerine de ihracat yapacaklarını dile getirdi.
 
LİMAK Afrika SA, Abidjan şehir merkezi ile kent limanına 20 kilometre mesafede bulunan, 120 bin metrekarelik bir alanda kurulacak.
 
Yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve 1 milyon metreküp hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak tesisin temeli aralık 2014'te atılacak. Tesisin 2015 yılı ekim ayında da üretime başlaması öngörülüyor. 
İçerik Yanı Reklam 2