Özgüven Türkiye'ye döndü

Yargıtay'ın hapis cezasını onamasından sonra yurt dışına çıkan Dikili Belediye Başkanı Özgüven, tutuklama kararının kaldırılmasının ardından İzmir'e döndü.

İZMİR 

"İhaleye fesat karıştırmak" iddiasıyla iki ayrı davadan aldığı 8 yıl 4 ay hapis cezası geçen yıl kasım ayında Yargıtay'da onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, yurt dışına çıkmıştı.

İsveç'ten Ankara aktarmalı İzmir'e gelen Özgüven'i, Adnan Menderes Havalimanında ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile çok sayıda partili karşıladı.

Havalimanı çıkışında yurt dışında bulunduğu sırada dünyaya gelen torunu Çınar'ı kucağına alarak kameralara poz veren Özgüven, çok mutlu olduğunu söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Özgüven, kendisini en fazla belediye memurlarının hapse atılmasının üzdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Yasa değişikliğiyle çıkmış olmak biraz ağrıma gidiyor. Suç işlemedim, kamuoyunu zarara uğratmadım. Kamu kar etti. Ama bize 'ihaleye fesat karıştırdın' dediler, içeri attılar. Kendim için üzüldüm ama belediyedeki memurların içeriye girmesi gerçekten acıttı.

Bunlar geçici. Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde hakkımızı arayacağız. Çünkü işlenmemiş bir suçun cezası olmaz. Yapılmamış bir ihaleyi yapılmış gibi gösterip insanlar cezalandırılamaz. Bunun peşini bırakmayacağız."

Özgüven, belediye başkanlığı görevine kaldığı yerden devam edeceğini de sözlerine ekledi.
İçerik Yanı Reklam 1