Seçmen Listeleri Bugün Askiya Çikiyor..

YSKnin açikladigi seçim takvimi uyarinca seçmen listeleri bugün askiya çikarilacak.

Listeler 31 Mart’a kadar askida kalacak. 12 Haziran 1993’te ve daha önce doganlar, listelerde ismi varsa oy kullanabilecek. Üniversite ögrencilerinin de okuduklari sehirde oy kullanabilmeleri için 31 Mart’a kadar kayitlarini bu kentlere almalari gerekecek. Muhtarlik bölgesi aski listeleri bugün askiya çikacak ve 31 Mart 2011 Persembe günü saat 17.00’de askidan indirilecek. Yurtdisi seçmen listeleri de bugünden itibaren internet üzerinden ilan edilecek. 31 Mart’a kadar bu listeler de güncellenebilecek. YSK genelgelerine göre, su kisilerin nüfus müdürlüklerine giderek listelere kayit yaptirmasi gerekiyor:

AKS’de olmayanlar
-  Seçmen niteligine sahip oldugu halde, muhtarlik bölgesi aski listesinde ismi bulunmayanlar. 
-  12 Haziran 1993 tarihinde ve daha önce dogan, baska bir muhtarlik bölgesi aski listesinde yazili olup da sürekli olarak oturmak amaciyla listenin askiya çikarildigi muhtarlik bölgesine gelenler.
-  Ögrenci olup, seçmen niteligini tasiyan ve ögrenim gördükleri yerlesim birimlerinde oylarini kullanmak isteyenler.
-  Muhtarlik bölgesi aski listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlislik yahut eksiklik bulunan ve nüfus olay bilgisi degisen Türk vatandaslari.
Seçmen niteligine sahip olmakla birlikte MERNIS Adres Kayit Sistemi’nde (AKS) yerlesim yeri adresi bulunmayanlar da listelere yazilamayacak. Bu durumda olanlar, 5490 sayili Kanun’un 50. maddesi hükmü geregi aski süresi içinde adres beyan formu doldurarak sandik seçmen listesine yazilabilecek. Muhtarlik bölgesi aski listelerinin kesinlesme tarihi olan 8 Nisan 2011 saat 17.00 itibariyla Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü’nden alinan bilgilere göre seçmenlerden ölmüs olanlar ile Türkiye Cumhuriyeti vatandasligindan çikarilanlar Seçmen Kütügü Genel Müdürlügü’nce silinecek.

Kaynak: www.milliyet.com.tr

Seçmen Listesinde Isminizi Sorgulamak için Tiklayiniz..

İçerik Yanı Reklam 1