Şekerbank Açıkekran’da 'Bedensel Sınırlar'

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, Türkiye ve Fransa’dan iki kadın sanatçı, Sibel Kocakaya ile Christelle Familiari’nın videolarından oluşan ‘Bedensel Sınırlar’ isimli sergiye ev sahipliği yapıyor.

 Sergi, sanatçıların insan bedeninin sınırlarına gönderme yapan deneylerini konu alıyor. Sergi kapsamında Christelle Familiari’nin video çalışmalarından biri Şekerbank’ın 7 şehirdeki 8 şubesinde, özel monitörler aracılığıyla 24 saat izlenebilecek.
Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, yaz sezonu boyunca, Türkiye’den ve Fransa’dan iki kadın sanatçı, Sibel Kocakaya ile Christelle Familiari’nin video çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor. Ali Akay’ın küratörlüğünde gerçekleşecek olan ‘Bedensel Sınırlar’ isimli sergi, felsefe dünyasının öteden beri cevap aradığı ‘Bir beden neye kabildir?’ sorusunu işlerken, ruh ve beden ikiliğine sanat perspektifinden bakıyor. 1 Temmuz’da açılan sergi 29 Ağustos’a kadar gezilebilecek.
17. yüzyıldan günümüze
Spinoza’nın 17.yüzyılda; 'Bir beden ne yapabilir, bilmiyoruz' sözü, felsefe dünyasını bedenin gücü konusunda harekete geçirirken, ruhun bedene ne kadar boyun eğdirebildiği sorunuyla da karşı karşıya gelinmişti. Açıkekran, yeni sergisi ‘Bedensel Sınırlar’la felsefenin bu kadim sorusunu yeniden ele alıyor.
Sibel Kocakaya ve Christelle Familiari; 2013 ve 2006 yılı imzalı video çalışmalarıyla; İnsan bedeninin ne kadar gücü var? Ne kadar kuvvetli? Nereye kadar hayatı itebilir? sorularına yanıt arıyor. Sanatçıların çalışmalarında ‘ruh ve beden’ birlikte hareket ederek ifade yollarını ortaya koyuyorlar. Söz konusu paralellik, beden ve ruh arasında olduğu kadar iki sanatçının çalışmalarında da bulunuyor. Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, sanatseverleri yaz sezonu boyunca, sanatçıların bedenin sınırlarını zorlayan deneylerine katılmaya davet ediyor. Bedensel Sınırlar, 29 Ağustos tarihine kadar görülebilir.
Bedensel Sınırlar:
1. ve 2. video   
Sanatçı: Christelle Familiari
1. eserin adı 'Beden Sekansları, J', Video, 5’21', 2006
2. eserin adı 'Beden Sekansları,  D' Video, 4’55', 2006
3. ve 4. video
Sanatçı: Sibel Kocakaya
1. eserin adı ' 'isimsiz', Video, 4’27', 2013
2. eserin adı ' 'isimsiz' Stopmotion video, 10’04', 2013

İçerik Yanı Reklam 1