Türkiye’nin Yetenekleri FSCEscola Camp Avea Çatısı Altında Birleşti

FCBEscola Camp Avea’nın 2013 yılı birinci kamp dönemi 24 - 28 Haziran tarihleri arasında yapıldı.

Kartepe’de düzenlenen, 130 yetenekli genç ve 12 antrenörün katıldığı kampa T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sevgi evlerinden belirlenen 20 genç de katılarak Barçalı yıldızları yetiştiren hocalardan eğitim alma fırsatı yakaladı. FCBEscola Camp Avea’nın bu yılki ilk kampı, geçen yıldan farklı olarak, 20 kızdan oluşan kızlar takımına da ev sahipliği yaptı.

 Avea’nın FC Barcelona ile birlikte Türkiye’nin gelecekteki futbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın 2013 yılı ilk kamp dönemi 24 - 28 Haziran tarihleri arasında Kartepe’de gerçekleştirildi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF)’nun desteği ile 9 - 14 yaş aralığındaki genç yetenekler arasından seçilen toplam 130 yıldız futbolcu adayı ve 12 antrenörün katıldığı FCBEscola Camp Avea 2013’ün ilk kampa, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sevgi evlerinden 20 genç ve 20 yetenekli kız çocuğu da katılarak Barçalı yıldızları yetiştiren eğitmenlerden eğitim alma fırsatını yakaladı.
Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun: 'FCBEscola Camp Avea’nın kapılarını kızlara ve Sevgi Evleri’ne de açtık'
FC Barcelona ile işbirliğine giderek hayata geçirdikleri proje ile FC Barselona gibi başarısı dünya çapında kanıtlanmış bir kulübün sahip olduğu birikimi ve çalışma prensiplerini, fırsat eşitliği vizyonuyla erkek-kız fark etmeksizin Türkiye’de gençlerle buluşturduklarını ifade eden Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun: "Yılın ilk kamp dönemini tamamlamış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yılki kamp döneminde 130 gencimiz ve 12 antrenörümüze hayallerine ulaşmak adına yepyeni bir kapı araladık. Avea olarak imza attığımız her projede fırsat eşitliği sunmayı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle bu yıl kampımızın kapılarını kızlarımıza ve Sevgi Evleri’mizin çatısı altında yayaşan genclerimize de açtık. Sevgi evlerinden 4, Şanlıurfa’dan 4 ve diğer illerden de 12 olmak üzere toplam 20 yetenekli kızımız kampımızda eğitim aldı. Kamplarda gençlerimize; yeteneklerini ortaya çıkartıp performanslarını yükseltecek futbol eğitiminden, nasıl bir beslenme programı uygulamaları gerektiğine kadar futbol konusunda her türlü bilgi ve eğitim verildi. Yani sokak aralarında, mahalle arkadaşlarıyla oynadıkları, yetersiz şartlarda öğrendikleri bu sporu birebir işin profesyonellerinden ve akademik çerçevede öğrenme fırsatı yakaladılar. Türkiye’nin en genç ve en dinamik operatörü olarak, Türkiye için değer yaratabilmenin; geleceğin yaratıcıları gençlerimize yeni kapılar açabilmenin izindeyiz" dedi.
Jorge Bellmunt Fernandez: 'Bir ülkede sporun topluma farklı alanlarda katkı yapabilmesi için; sivil toplum kuruluşlarının varlığı son derece önemli'
FCBEscola Camp Avea’nın 2013 yılı ilk kamp dönemi için İstanbul’a gelen FC Barcelona Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Jorge Bellmunt Fernandez, kampı ziyaret etti ve FCBEscola Camp Avea’nın önemini şu sözlerle dile getirdi: "Bir ülkede sporun topluma farklı alanlarda katkı yapabilmesi için, kulüple birlikte çalışan sivil toplum kuruluşlarının varlığının da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Vakıfların gücünü ve desteğini arkanıza alırsanız; içinde  bulunduğunuz topluma spor yardımıyla daha fazla değerler kazandırırsınız. Avea’nın FCBEscola Camp Avea ile tek başına yarattığı değeri düşünmek bile, spor kulüplerinin kuracağı vakıfların yaratacağı değeri göstermeye yeter. FC Barcelona açısından daha da önemlisi bu kamplarda sosyal sorumluluğun en üst düzeyde dikkate alınması. Kampın katılımcılara tamamen ücretsiz olması; kampa kimsesiz çocukların alınması, kız futbolunun gelişimi için kızların katılımı Avea’nın bu kamp ile sosyal sorumluluk vizyonunu ortaya koyan unsurlardır. Gençlerimiz önce maçları değil; spor ruhunu ayakta tutan değerleri kazanmaya odaklanmalılar" dedi.
FCBEscola Camp Avea projesiyle gençlere sporun, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmeleri için en önemli araç olduğunu anlatırken; onlara bazı değerleri de kazandırabilme hedefi taşıdıklarının altını çizen Fernandez sözlerine şöyle devam etti: "FC Barcelona Vakfı olarak sloganımız 'with values you win' (Değerlerle Kazanılır). Dünyanın neresinde olursanız olun sporu ayakta tutan kardeşlik, azim, çalışma, takım ruhu, centilmenlik gibi değerler değişmez. FC Barselona Vakfı olarak amacımız, bu değerler üzerinde bir spor köprüsü kurmak ve tüm gençlere bu değerleri kazandırabilmek."
'Kulüp kontratlarının binde 7’si vakıf fonuna bağışlanıyor'
FC Barcelona’lı futbolcuların kulüple imzaladıkları kontratların binde 7’sinin bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen projelerde kullanılmak üzere vakfın fonuna gelir olarak aktarıldığını ifade eden Fernandez, vakfın yıllık bütçesinin de 6 milyon Euro olduğunu açıkladı. Fernandez, bu fonun gençlerin FC Barcelona kültür ve ahlaki değer yargıları ile yetiştirilmesine yönelik projelerde değerlendirildiğini dile getirdi.
Fernandez; "Gençleri yüksek ahlaklı olarak yetiştirmek önemli, çünkü böylece gelecekte onların çocuklarının da bu değerlerle yetiştirilmelerini sağlarsınız. Biz bu doğrultuda gençlerimizin ailelerini de eğitiriz onlara örnek olmaları için. Vakfımızla bu değerlerin aktarılmasına yönelik projeleri geliştiriyoruz. Microsoft Başkanı Bill Gates’in, sosyal sorumluluk projesi toplantısında FC Barcelona formasını giymesinin nedeni de budur. Çünkü formamızı giydiğinde daha çok gencin onu dinleyeceğini bilir. Böyle bir algıyı geliştirerek genç nesillere aktarmanın değeri ölçülemez. Oyuncularımız da bunun için kendi vakıflarını kurup benzer çalışmalar gerçekleştiriyor. Biz ve modelimiz dünyada o yüzden örnek alınıyoruz"  dedi.
FCBEscola Camp Avea ile FC Barcelona köprüsü üzerinden gençlere farklı bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini belirten Avea Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun: "Avea olarak, geleceği şekillendiren gençlerimize yeni kapılar açabilmenin izindeyiz. Türk futboluna 'fırsat eşitliği' çerçevesinden yepyeni bir vizyon kazandırırken; spor disiplini, takım ruhu ve kazanma azmi gibi değerleri de aşılamayı amaçladık. Böylece geleceğin gençlerinin evrensel düşünen, ahlaki yargıları yüksek gençler olmasına katkı sağlamak istedik" dedi.
Kampa katılan gençler: 'Messi ile aynı eğitimi almak bizim için büyük şans'
Türkiye'nin dört bir yanından kampa katılan genç yetenekler, hayatları boyunca unutamayacakları bir haftalık kamp döneminde Barça'nın felsefesinin yanı sıra güzel dostluklar da kurdular.
Geleceğin Messi’leri olmaya aday gençler, bu kamplarda takım ruhu ve takım çalışmasını öğrendiklerini belirtirken; bu yıl ilk defa kurulan kızlar kampının yıldızları, FCBEscola Camp Avea sayesinde bu önemli fırsatı yakalamış olmaktan dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdiler.
Kamp dönemini başarıyla tamamlayan gençlerden bazıları, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler:
Mine (11): "Bu kamp sayesinde yeni arkadaşlar edindim. Hepsiyle çok iyi anlaşıyoruz. Böyle bir kampta yer alma şansını yakaladığım için çok mutluyum. İleride daha iyi yerlere gelebilmek adına bizim için büyük şans."
Sezer (13): "Kampta hocalarımızdan düzenli ve disiplinli çalışmanın önemini ve takım çalışmasının önemini öğrendim. Pek çok yeni arkadaşım oldu, amacım gelecekte çok iyi bir futbolcu olmak."
Umut Baran (13): "Kamp sayesinde teknik bilgilerim gelişti. Yeni arkadaşlar edindim. Kampta onlarla iyi geçinmeyi öğrendim. Ayrıca disiplinli hareket etmeyi ve insanlara saygılı olmayı öğrendim."
Yasin (13): "Kampla birlik ve beraberliği öğrenerek dayanışma içinde olmanın önemini daha iyi anladım. Barselona'daki eğitim sisteminin burada da aynı şekilde olması bizim için büyük avantaj. Messi ile aynı eğitimi almak en büyük şansımız ve bizim için büyük bir mutluluk."
 

İçerik Yanı Reklam 3