Sorumlu Saglik Bakani

Istanbul Tabip Odasi ndan siddet açiklamasi

Esenyurt Devlet Hastanesi'ne ölü olarak getirilen bir hastanin yakinlari tarafindan saldiriya ugrayan hekim için Istanbul Tabipler Odasi bir basin açiklamasi düzenledi. Hastane önünde düzenlenen açiklamaya Istanbul Tabip Odasi Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoglu, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Lale Tirtil ve Dr. Hasan Ogan katildi.

Açiklamada sunlar kaydedildi:

"Yine siddet…  Yine hekim ve saglik çalisanlarina…
Saglik çalisani ve hekimleri hedef alan siddetin bir yenisi daha dün aksam Esenyurt Devlet Hastanesi’nde yasandi. 16 Mart 2011 Çarsamba aksami nöbetçi arkadasimiz iki gün önce de saldiriya ugramisti.
Özellikle son aylarda pek çok saglik ortaminda oldugu gibi Esenyurt Devlet Hastanesi’nde de saglik çalisani ve hekimlere yönelik saldirilarin arttigini kaygiyla izliyoruz.
Bilinmeli, farkina varilmalidir ki hekimler ve saglik çalisanlari; acillerde, polikliniklerde, laboratuvarlarda, ameliyathanelerde kosullar ne olursa olsun hastalarini sagliklarina kavusturmak içn fedakârca çalisiyor… Bugün, su anda bile…
Buna karsin basta Basbakan, Saglik Bakani olmak üzere saglik politikalarinin mimari ve sorumlusu olan yöneticiler saglik sistemindeki basarisiz uygulamalarinin sorumlulugunu hekimlere ve saglik çalisanlarina yüklüyor.
Buradan bir kez daha duyuruyoruz. Bizler,
Hastanelerdeki izdihamlarin sorumlusu degiliz,
Sagliktaki esitsiz hizmet aliminin sorumlusu degiliz,
Kesintisiz, uzun saatler çalismisligin izlerini tasiyan yorgun yüzlerimizin sorumlusu degiliz,
Daha iyi hizmet almak, insan onuruna yakisan bir saglik sistemi, hastalarimizin oldugu kadar bizim de hakkimiz.
Çünkü bizler,
Uzun ve zorlu bir egitim sonrasinda,
Gençligimiz, yasamimizi, onurumuzu bu meslege ve hastalarimiza adadik.
Oysa siyasilerin hekimlere karsi saygisiz ve hürmetsiz tutumu, Saglik Bakani’nin davranis ve söylemleri hekimlere siddet uygulayan saldirganlari cesaretlendirmektedir. Tibbi bir gerekliligi olsun yada olmasin hasta yakinlarinca talep edilen her seyi, istendigi anda ve istendigi sekilde gerçeklestirmeyen her hekimin, her an saldiriya ugrayabilecegi bir saglik ortami yaratilmistir. Siddete ugramak kaygisi saglik ortaminda barisi zedelemistir. Hekimler kaygilidir. Iyi hekimlik yapmak için çaba sarf etmek, hastalara gereken zamani ayirarak ilgilenmek ne yazik ki tehlikeli bir hal almistir.
Hiçbir hastanede tek bir siddet ve saldiri olayinin yasanmadigi, hekimlerin hastalarin tedavilerini düzenlerken, tibbi ihtiyaçlari ve nitelikli saglik hizmetinin gereklilikleri disinda bir baski hissetmedikleri, hastalarin, hasta yakinlarinin ve hekimi ile birlikte ekip hizmetini sunan tüm saglik çalisanlarinin huzuru bir biçimde hizmet sunduklari bir saglik ortami istiyoruz.
Esenyurt Devlet Hastanesi’nde de, daha önce yasanan olaylarda yasandigi gibi Istanbul Tabip Odasi olarak meslektaslarimizin yaninda olacak, hukuksal destek sunacak, seslerinin ve yasadiklari magduriyetin kamuoyunca duyulmasini saglayacagiz."

İçerik Yanı Reklam 1