Dünya genelinde 4 milyar TL’lik işlem yapan Telesure Sigorta ve Koalay.com Türkiye’deki ilk yılını değerlendirdi

Türkiye’de birinci yılını tamamlayan Telesure Sigorta, kurumsal müşterilere ve Koalay.com internet sitesiyle bireysel Türk tüketicilerine hizmet veriyor.

Türkiye’nin yanı sıra Güney Afrika, İngiltere, Avustralya, Fransa, Hollanda ve Singapur’un da aralarında bulunduğu 8 ülkede faaliyet gösteren Telesure Sigorta, dünyada toplamda 7500’e yakın çalışana sahip ve 9 milyon müşteriye hizmet veriyor. Dünya genelinde 4 milyar TL’lik işlem yapan Telesure Sigorta Türkiye’deki ilk yılını değerlendirdi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye CEO’su Bradley du Chenne “1985’te kurulan ve dünyada hiçbir kağıt işi olmadan sadece telefonla sigorta sunan ilk sigorta şirketi olan Telesure, Güney Afrika’daki başarısının ardından dünyaya açılmaya karar verdi. Hali hazırda dört kıtaya yayılan işimizde marka yaratma konusunda büyük başarılar elde ettik. İngiliz pazarındaki (comparethemarket.com) maskotumuz Rus mirketi Alexandr Orlov çok popüler bir karakter. Oyuncaklarının yanı sıra hakkında yazılmış bir kitabı da var. Hatta kitabının Tony Blair’in kitabından daha fazla sattığını söyleyebilirim. Bir diğer stratejimiz de ünlü markalarla gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle onların adına verdiğimiz sigorta hizmeti. Türkiye’de yarattığımız karakter ise Koala Cengiz. Markamızın ismi de Koala ve Kolay’ın birleşimi olan Koalay.com” dedi. 

Üç dakikada trafik ve kasko sigortası
Türkiye’de kurdukları online sigorta karşılaştırma sitesinden de bahseden du Chenne “Koalay.com ile günün her saatinde 3 dakikada kolayca online trafik ve kasko sigortası satın alınabiliyor. Online çalışan tüm sigorta şirketlerinden teklif alan sistem müşterilerine en iyi teklifi bularak zaman ve maliyet avantajı sunuyor. Koalay.com’a dahil olmak isteyen sigorta şirketleri online sisteme geçmek için yatırım yapıyor. Böylece sektörde yenilik ve gelişmeler yaratılmasını teşvik ediyoruz. Güney Afrika, Avrupa ve Avustralya’da sektör lideri benzer karşılaştırma sitelerimiz var. Bu ülkelerde edindiğimiz tecrübe ve yakaladığımız başarıyı Türkiye’ye aktaracağız. Geçtiğimiz sene 52 milyon 800 bin adet sigorta teklifi verdik ve sigortalanan araçların toplam değeri 1 milyar 350 milyon TL” diyerek başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. 

Şirket ortaklarından Alper Ziyal ise “Telesure Sigorta Türkiye pazarına zorlu şartların hakim olduğu bir dönemde giriş yaparak ülkemize olan inancını ortaya koymuştur. Başarılı geçen ilk yılın ardından daha büyük hedefler ve yeni ürünlerle yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz” derken, Türkiye’nin cazip bir piyasa olduğunu dile getirdi. Ziyal, “Türkiye internet kullanımında dünyada 11. sırada. 10 milyon kişi internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor ve 66 milyon telefon kullanıcısı var. Böyle bir pazar yatırımcılara da cazip geliyor” dedi. 

Acentelere rakip değiliz!
Telesure Sigorta ve Koalay.com ortaklarından Alper Ziyal sözlerine, “Bizim amacımız Türkiye’de var olan acentelere rakip olmak değil, onların ulaşamadığı insanlara ulaşıp, pazarı büyütüp sigortacılığı tabana yaymak. Çünkü bizim kurduğumuz sistemde telefonla bile poliçe satın alınabiliyor. Bir yıl öncesine kadar bizden poliçe satın alanların tamamı, poliçenin aslını isterken, şu anda yüzde 65’i istiyor. Bu da marka olarak hem insanlara güven verdiğimizin hem de dijital sistemin Türk tüketicisi tarafından da benimsenmeye başlandığının bir göstergesidir” diyerek devam etti. 

“İlk yıl hedeflerimize ulaştık; 2016 yılında sağlık, konut ve DASK alanında da hizmet vereceğiz”
Koalay.com’un işleyişini bir örnekle anlatan Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit ise “Koalay.com hem müşteriye, hem de sigorta şirketlerine avantajlar sunuyor. Artık sigorta almak çok kolay. İlk yılımızda hedeflerimize ulaştık. Bu bizim hem kurumsal, hem de bireysel müşterilerimiz tarafından kabul gördüğümüzün bir göstergesidir. Sigortacılığı kağıt işinden çıkarıp çok daha dinamik bir sektöre dönüştürmek niyetindeyiz. Bizler hayattaki riskleri düşürmek için buradayız. Karayolları Zorunlu Trafik Sigortası’nda 1 Haziran 2015 tarihinden yapılan değişiklik özellikle kaza yapmış sürücülerin poliçe fiyatlarında ciddi artışlarla sonuçlanıyor. Bu durumda çok sayıda sigorta şirketinden teklif alıp kıyaslamak önem kazanıyor. 10’un üzerinde teklif alıp en iyilerini müşterilerine sunan Koalay.com bu yeni dönemde tüketicilerin imdadına yetişecek” dedi. 

Koalay.com olarak öncelikle ayda 10 bin poliçe satmayı hedeflediklerini belirten Meltem Yiğit, 2016 yılında sağlık, konut ve DASK sigortaları konusunda da hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti. 

Kadın sürücüler sigorta şirketleri için daha az riskli gruba giriyor
Ayrıca yurt dışındaki farklı ürünleri Türkiye’ye getirmeyi planladıklarını belirten Yiğit, özellikle kadınları hedefleyen sigortayı Türkiye’ye getirmeyi istediklerini belirtti. Kadınların trafiğin rahat olduğu saatlerde seyahat ettikleri ve daha dikkatli araç kullandıkları için düşük riskli gruba girdiğini, bu nedenlerle de daha ucuza kasko yaptırması gerektiğini söyleyen Meltem Yiğit, bunun için alt yapı çalışması yaptıklarını vurguladı. 

Koalay.com’dan 700 TL üzerinde kaskoya gidiş-dönüş Avrupa uçak bileti
Telesure Sigorta Genel Müdürü Meltem Yiğit, bir hafta sonra başlatacakları bir kampanyanın da müjdesini verdi. Yiğit, “Türk tüketicisine bir hafta sonra başlatacağımız yepyeni bir kampanyanın da haberini vermek isterim. Koalay.com’dan 700 TL üzerinde kasko sigortası yaptıran herkese bir yıl boyunca geçerli olacak ve Avrupa’nın başlıca merkezlerine uçacakları gidiş-dönüş uçak bileti hediye edeceğiz” dedi. 

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3