Startup İstanbul’un sürpriz isimleri belli oldu

Türkiye’nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum, 3-5 Ekim tarihleri arasında düzenleyeceği Startup İstanbul etkinliğinin merakla beklenen isimlerini açıkladı. Yatırımcı ve girişimci kimlikleriyle dünya çapında tanınan isimlerin arasında bir de dijital pazarlama ustası var.

Skype’ın ilk yatırımcısı olarak sektörde önemli bir yere sahip olan Danimarkalı Morten Lund, Nalden ismiyle tanınan WeTransfer’in kurucularından Ronald Hans ve dijital pazarlama konusunda dünyanın tanınmış isimlerinden Kimberly Kadlec, Startup İstanbul’un bu yılki konuşmacıları arasında yer alacak. 

Son 15 yılda 100’den fazla yatırım Morten Lund’dan!
2000’li yıllardan bu yana 100’ün üzerinde girişime yatırım yapmış olan Morten Lund, yatırım alanındaki 15 yıllık tecrübesini 3-5 Ekim tarihleri arasında Startup İstanbul katılımcılarıyla paylaşacak. 

43 yaşında olmasına rağmen yatırımcı olarak önemli bir tecrübeye sahip olan Lund, üniversiteyi yarıda bırakıp iş dünyasına atılan isimlerden. İlk şirketi Neo Ideo’yu 1996 yılında kuran Lund, iletişim danışmanlığı hizmetlerine odaklanan şirketini üç yıl sonra Leo Burnett’e satarak yeni kurulan girişimlere ilk aşama yatırımları yapmaya başlayan, günümüzün en etkili yatırımcılarından biri. 

Yatırım yaptığı ZYB, Zecco.com, PolarRose, Maxthon, Bullguard, Tradeshift, AirHelp, Itembase, LundXY, OnlyXO gibi şirketlerin en ünlüsü ise Skype. Morten Lund’un Skype’a ilk yatırımı yapmasının ardından şirket 2005 yılında eBay’e 2,5 milyar dolar değerle satılmış, 2011 yılında ise Microsoft, Skype’ı 8,5 milyar dolara satın almıştı. Morten Lund, bugünlerde sahibi olduğu yatırımcı ve girişimci hızlandırma şirketleriyle startup’lara destek vermeye devam ediyor. 

Blogdan WeTransfer’e “Nalden” etkisi: Ronald Hans
Nalden.net isimli bloguyla önemli bir etki yaratan ve bu sayede Nalden ismiyle ünlenen girişimci Ronald Hans, WeTransfer’in kurucularından biri olması nedeniyle girişimcilik ekosisteminde dünya çapında şöhrete sahip olan isimlerden biri. 13 yaşında web sitesi tasarlamaya başlayan Hans, bugün teknoloji, internet, tasarım ve girişimcilik alanında “genç uzman”lardan biri olarak kabul ediliyor. WeTransfer’in yanında PresentPlus isimli bir dijital tasarım stüdyosu girişimi daha bulunan Nalden, mobil teknolojiler, ürün pazarlama ve iş stratejileri alanındaki deneyimleriyle Ekim’de Startup İstanbul’da yer alacak konuşmacılar arasında yerini almış durumda. 

Dijital pazarlama ustası: Kimberly Kadlec
Dijital pazarlama dünyasının yakından tanıdığı Kimberly Kadlec, öğrencilik yıllarından bu yana pazarlama sektöründe çalışan ve görev aldığı bazı şirketlerde başkanlık seviyesine kadar yükselmiş bir isim. Kadlec, ayrıca 1998 yılında kurduğu Shady Shane şirketinde de üç yıllık başarılı bir girişimcilik tecrübesine de sahip. CV’sinde Johnson & Johnson ve AOL gibi şirketler bulunan Kadlec bugünlerde StarCom MediaVest grubunun başkanlık görevini yürütüyor.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 1