Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya Köşkü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na helikopterle geçti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na helikopterle geçti. Alınan olağanüstü güvenlik önlemleri ve Erdoğan'ın bineceği helikopterin detektör köpeklerle aranması dikkat çekti.

Erdoğan, Tarabya Köşkü’nü kullanmaya başladığından beri Ankara’ya gitmek için daha çok Atatürk Havalimanı’nı kullanıyordu. İkinci kez Tarabya’dan Sabiha Gökçen’e geçti. Ve ikinci kez helikopter kullandı. Erdoğan, Kısıklı’da ikamet ettiği dönemde Ankara’ya gitmek için sıklıkla Sabiha Gökçen Havalimanı’nı daha az olarak da Atatürk Havalimanı’nı kullanıyordu. Erdoğan evden havalimanına geçerken de sürekli karayolunu tercih ediyordu. 

Erdoğan Ankara’ya gitmek için bugün saat 11:00’de Tarabya Köşkü’nden çıktı. Makam aracıyla köşkün kapısına kadar geldi. Erdoğan’ı burada helikopter bekliyordu. Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Kızı Sümeyye Erdoğan’la birlikte helikoptere binerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na geçti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın helikopter kullanmasının gerekçesinin zamandan kazanmak ve trafiği etkilememek olarak açıkladı.

Erdoğan helikoptere binmeden önce çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Helikopterin içi ve pist çevresi özel eğitimli polis köpekleri tarafından kontrol edildi. Pist çevresinde bir itfaiye aracı hazır bekletildi. Koruma polisleri ve resmi polisler çevrede önlem aldı. Helikopter kalkana kadar da Tarabya Köşkü önündeki yol trafiğe kapatıldı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2