Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Engelliler Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, özellikle son 13 yıllık sürede, ekonomi, siyaset, yatırımlar ve kalkınmada nasıl sessiz bir devrim gerçekleştirdiyse, engelli kardeşlerimizin meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da önemli bir dönüşüme sahne olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde tüm dünyada kabul gören 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, bu hususta toplumsal farkındalığın artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diledi.

Engelli vatandaşların hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Erdoğan, tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına varana dek, her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin gerçekten takdire şayan olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamanın herkesin öncelikli sorumlulukları arasında yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu dünyada her birimizin engelli konuma düşünebileceğinin bilinciyle konuya ilişkin toplumsal duyarlılığın daha da artması için vatandaşlarımızın da kurumlarımızın da gerekeni en iyi biçimde yapacaklarına inanıyorum. Türkiye, özellikle son 13 yıllık süre zarfında, ekonomi, siyaset, yatırımlar ve kalkınmada nasıl sessiz bir devrim gerçekleştirdiyse, engelli kardeşlerimizin meselelerini çözüme kavuşturma hususunda da önemli bir dönüşüme sahne olmuştur. Söz konusu süre zarfında engelli kardeşlerimiz ile ilgili yasal düzenlemeler, hayata geçirilen sosyal politikalar, bu konuda yaşanan zihniyet değişimini açıkça ortaya koymaktadır. Bizler, engelli kardeşlerimizle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir."

Erdoğan, Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen etkinliklerin toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ederek, engelli vatandaşları saygı ve muhabbetle selamladı.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 3