'FETÖ'nün İK'sına girildi'

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda, insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı öne sürülen bir derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alındı.

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 4 aylık bir çalışmanın ardından FETÖ/PDY'ye insan kaynağı sağladığı iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenledi.

Operasyonda dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E, B.E, gözaltına alındı. Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'ndeki dernek ofisinde ve gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama yapan ekipler, çok sayıda örgütsel dokümana el koydu.

Ekipler, dernek yöneticilerin Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans olunan, FETÖ'ye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiğini, bu öğrencilerin özgeçmişlerini bir havuzda topladıklarını belirledi. 

Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin özgeçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşıldı. Şüphelilerin, özgeçmişi havuza alınan kişilerle mülakat yaptıkları, zanlıların FETÖ/PDY'ye hizmet edecek kişileri bu yolla belirledikleri öne sürüldü. Belirlenen bu kişilerin, dernek yöneticileri tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmeleri için polis ve askeri okul sınavlarına sokuldukları, kamu kurumlarında çalışan FETÖ/PDY'ye hizmet eden kişiler vasıtasıyla buralarda işe yerleştirildiği iddia edildi.

Bursa dışında birçok ilde daha aynı yöntemle yapılanma olduğu ileri sürüldü.

"Terör örgütüne üye olmak, eleman temin etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi" suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlılar, Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2