Kirsal Kalkinma Projeleri Tanitildi

Kirsal Kalkinma Projeleri bilgilendirme toplantisi Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti salonunda genis katilim ile gerçeklestirildi. Toplantiya Adiyaman Valisi Ramazan Sodan, Tarim Bakanligi Yardimcisi Nihat Dolas, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Uslu, Tarim Il Müdürü Erdal Özer ve çok sayida kisi katildi.

 ATSO Baskani Mustafa Uslu tarafindan yapilan açilis konusmasindan Kirsal Kalkinma Projelerinin önemine dikkat çekerek, projelerin artmasini ümit ettigini ifade etti.

            Adiyaman’da uyuyan bir devi uyandirdiklarini kaydeden Il Tarim Müdürü Erdal Özer ise,  2010’da 52 kirsal kalkinma projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

            Tarim Bakanligi Teskilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardimcisi Nihat Dolas çalismalar hakkinda kisa bir bilgi verdikten sonra projeleri anlatti.   Bu projenin amacinin; kirsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarimsal üretim ve tarimsal sanayi entegrasyonunun saglanmasi, tarimsal pazarlama alt yapisinin gelistirilmesinin oldugunu ifade eden Dolas “Kirsal Kalkinma Yatirimlarini Destekleme projesi tabandan yukariya dogru bir yaklasimla katilimciligi saglayan, yerel kapasiteyi ve örgütlenmeyi gelistiren, istihdam yaratma potansiyeli olan, üretici gelirlerini arttiran, tarima dayali sanayinin gelismesini ve yayginlasmasini esas alan bir projedir” dedi.

Adiyaman ilinin tarim potansiyeli yönünden önem arz ettigini belirten Vali Ramazan Sodan, Adiyaman tarimini rantabl hale getirmek, çiftçilerimizin gelir düzeyini arttirmak ve istihdama katki saglamak amaciyla çalismalarimiz devam etmektedir dedi.

 

kaynak : Adiyaman Valiligi

İçerik Yanı Reklam 2