Reklam vermiyor diye santaj yapan gazeteler var!"

Ilan ve reklam alamayan gazetelerin santaj yaptigini, ilan ve reklam alamadigi kisi ve kuruluslarla ilgili aleyhte yayinlar yaptigi yönünde sikayetler aliyoruz... Atalay dan önemli açiklamalar...

'REKLAM VERMIYOR DIYE SANTAJ YAPANLAR VAR' 
Erkan Tan’in “Ak Parti’ye yakin olanlari destekliyorsunuz bu hep böyle olmustur...” seklinde espri yapmasi üzerine Atalay su karsiligi verdi: 'Öyle bir sansiniz yok; kurallar belli, o kurallara göre dagitiliyor. Ama bir gerçek basinimizin ciddi sorunlari var. Basin Ilan Kurumu gazeteciyi egitecek, özgür basinin önünü açacak. Biz yandas medya istemiyoruz, candas medya istemiyoruz, hakikaten inandigini yazabilen gazeteciler istiyoruz. Ama santaj yapmayacak, iftira atmayacak yalan yazmayacak. Ilan ve reklam alamayan gazetelerin santaj yaptigini, ilan ve reklam alamadigi kisi ve kuruluslarla ilgili aleyhte yayinlar yaptigi yönünde sikayetler aliyoruz. Biz belli bir kalite olusturmak için hem gazeteciyi egitecegiz, hem de bu isin kriterlerini belirleyecegiz. Basindan sorumlu Basbakan Yardimcimiz sayin Bülent Arinç var, O’na bagli kardes kuruluslar Basbakanlik Basin-Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü var, Anadolu Ajansi, RTÜK var; gerektiginde bu kuruluslarin da destegini alarak gerçeklestirecegiz bu projeyi.” 
 
BAYRAM GAZETESI 
16 yildir bayram tatili yapamayan gazeteciler için baslattiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Atalay, “Patronlarimizla görüstük, anlastik, mutabakat metni hazirliyoruz. Artik bayramlarda gazeteler çikmayacak; yerine Bayram Gazetesi çikacak. Gazeteciler bayram yapacak” dedi.Atalay,“Televizyoncular için de bir seyler yapalim” diyen Erkan Tan’a bu konuda da çalisma yapacaklarini söyledi. 

 
GAZETECILERE KONUT MÜJDESI 

Gazetecilerin kira ve konut sorununa da dikkat çeken Atalay, “TOKI Baskanimiz Erdogan Bayraktar ile görüstük. Mutabakata vardik. Türkiye genelindeki meslektaslarimizin konut sorununun çözümü için bir çalisma baslatiyoruz” diye konustu. 

nokta haber 

İçerik Yanı Reklam 3