Türkiye tarihinin en büyük cenaze töreni

Eski Basbakanlardan ve Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakanin cenazesi tarihe Türkiyenin en kalabalik cenaze töreni olarak geçti. Fatih Camii avlusu ve yan sokaklarindan tamamen dolu oldugu cenaze namazina,milyonlarca kisi katildi.

Ankara'da vefat eden eski basbakanlardan, Saadet Partisi Genel Baskani Necmettin Erbakan için Fatih Camisi'nde cenaze namazi kilindi. Camiin içi, avlusu ve çevresinin yani sira Fatih'teki tüm yollarina lebaleb dolu oldugu gözlendi. Cenazede iki milyon kisinin bulundugu belirtildi. Cenaze namazinin Türkiye tarihinin en kalabalik cenaze töreni oldugu bildiriliyor.

Ögle namazini Fatih Camisi'nde kilan Cumhurbaskani Abdullah Gül, TBMM Baskani Mehmet Ali Sahin ve Basbakan Recep Tayyip Erdogan, daha sonra Erbakan'in cenazesinin bulundugu avluya çikti.

Cumhurbaskani Gül, TBMM Baskani Sahin ve Basbakan Erdogan'in da aralarinda bulundugu protokol, saf tuttu. Erbakan'in cenaze namazi, yogun izdiham altinda eski Diyanet Isleri Baskani Lütfü Dogan tarafindan kildirildi.

Fatih Camii disindaki Fevzi Pasa caddesi Lebaleb insanlarla dolu... Insanlar ana caddede namaza durdu...

Bu arada Erbakan'in defnedilecegi Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarligi'nda bulunanlar da burada cenaze namazi kildi. Bazi kisilerin civardaki surlarin üzerinde namaz kilmasi dikkati çekti.

ASKERLER DE CENAZEDE

1. Ordu Komutani Org. Hayri Kivrikoglu ve bir grup asker de cenaze törenine katilmak üzere Fatih Camii'ne geldi. cenaze namazi sonrasi 1. Ordu Komutani Orgeneral Hayri Kivrikoglu ve askerler camiden ayrildi.

BAHÇELI, BAYKAL VE ÇILLER DE GELDI

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ve CHP Milletvekili Deniz Baykal da Fatih Camii'ne geldi. Tansu Çiller de Fatih Camii avlusuna girerek DenizBaykal'in yaninda cenazeye katildi. Ortadogu ülkelerinden gelen protokol mensuplari da cami avlusundaki yerini aldi. Bu arada, Saadet Partisi eski Genel Baskani Recai Kutan da cenazede yer aldi.

nokta haber 

İçerik Yanı Reklam 2