Sıradışı Digital, analizleriyle gayrimenkul sektörünün dijital gelişimini önemsiyor

Sıradışı Digital tarafından video infografik olarak sunumu yapılan Ağustos ayı Emlak Endeksi, Türkiye’nin konut fiyatlarını açıklıyor. İnşaat sektörünün nabzını tutan Sıradışı Digital, Hurriyetemlak.com analizlerine dayanan raporu keyifli bir içerik olarak takipçilerine sunuyor.

Türkiye’nin inşaat sektöründe dijital gelişim çalışmalarını yürüten Sıradışı Digital, hazırladığı infografik çalışmalarla konut alanındaki istatistiksel rakamları aktarıyor. Türkiye genelinde yıllık %9 fiyat artışı yaşayan konut piyasası, satılık konutların metrekare fiyatını ortalama olarak 2.215 TL olarak belirliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’daki konut fiyatlarını sunan video infografik, gayrimenkul sektöründeki ciddi büyümeyi de aktarıyor. 

İllere göre yapılan incelemelere bakıldığında; İstanbul’da satılık konutların metrekare fiyatı 3.261 TL, Ankara’da 1.518 TL, İzmir’de 2.000 TL, Bursa’da 1.333 TL ve Antalya’da 1.667 TL olarak görülüyor. Temmuz ayındaki yüksek talebin Ağustos ayında da devam etmesi nedeniyle 5 şehirde de hem satılık hem kiralık konut fiyatları artış gösteriyor. İstanbul’da kiralık konutların metrekare 20 TL üzerinden hesaplanıyor. En çok Şişli, Silivri ve Bağcılarda artış yaşayan konut fiyatları Arnavutköy’de düşüyor. 

Ankara’da satılık konutların metrekare fiyatı bir yılda %7 oranında artış gösterirken, kiralık evlerin ortalama fiyatı 9 lira olarak belirleniyor. Pursaklar, Etimesgut ve Yenimahalle’de son bir ayda artan fiyatlar, Polatlı’da düşüş gösteriyor. İzmir’de kiralık konutlarda ortalama fiyat ise %15 artarak metrekaresi 10 liraya ulaşmış durumda. Ağustos ayı 2015 emlak endeksi videosuna göre; Bursa’da bir yıl içinde kiralık konutlarda %21’lik bir artış yaşanmış ve evlerin metrekare ortalaması 7 lira civarında. Antalya’daki kiralık konutlara bakıldığında artış %17 olarak belirlenirken, ortalama metrekare fiyatı 9 TL olarak işlem görüyor. 

Sıradışı Digital’in konut sektörü için hazırladığı dijital gelişim faaliyetleri, Ağustos 2015 Emlak Endeksi videosu ile inşaat firmalarına istatistiksel veriler sunuyor ve ev alacak kişilerin farklı illerdeki rakamları detaylıca incelemesine katkıda bulunuyor. Türkiye’nin konut sektörü hakkında fikir veren infografiği buradan izleyebilir, Sıradışı Digital tarafından gerçekleştirilen çalışmalara web sitesinden erişebilirsiniz.

Yorum

e-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır. Lütfen * işaretli alanları doldurunuz.

*

İçerik Yanı Reklam 2